Trägolv med en löst hängande styrelse

Trägolv med en löst hängande styrelse

Trägolv lägga skönhet och värde till ditt hem. Även om trägolv kan senaste decennierna längre än mattor eller vinyl kakel, behöver de regelbundet underhåll. Ibland har en styrelse en knut eller en svag punkt i trä, som orsakar det SAG över tiden. Luftfuktigheten är en annan faktor som skadar trägolv. En lös, slapp styrelse är en olycka som väntar på att hända, speciellt om det är i ett område huvudsakliga trafik.

Identifiera orsaken

Identifiera orsaken till problemet så att du vet hur man ska hantera reparation. Exempelvis kanske fångade en nyligen VVS eller taket läcka kvar fukt på undergolvet. Fukten obalans, eller som har mer fukt på undersidan av styrelsen än på toppen, är en vanlig orsak till hängande. Fukten absorberas av styrelsen orsakar ändarna för att dyka upp, vilket leder till en lös och slapp styrelse. Dessutom, om någon spillt vätska på golvet och inte torka det upp, kommer trä varp som absorberar vätskan.

Ta itu med den underliggande orsaken

Om fukt är problemet, som från ett badkar bräddavlopp eller VVS läcka, Tillåt undergolvet torka helt innan du reparera skada taket på första våningen. Människor som lever i klimat med året-runt luftfuktighet kan ha svettning på underliggande betongfundament. Du kanske behöver en professionell entreprenör att ta itu med detta problem. Om de slapp är en svag punkt i styrelsen, bör du ersätta den.

Wood densitet

Några träd producera mycket tätare och starkare trä än andra, medan andra arter har färre träfibrerna eller överdrivet knotiga trä. Ett budget trägolv är lika vacker som sin dyra motsvarighet, men mer benägna till hängande under tung vikt. Gamla fabriker, har särskilt i nordöstra staterna, trägolv. Du kan behöva byta ut golvet med en starkare trä om tung utrustning är problemet.

Rutinmässigt underhåll

När du har reparerat eller ersatt warped styrelsen, tvätta och försegla golvet för att skydda det mot framtida spill. Om en läcka som orsakas skada och inte fukt, bör du inte ha några ytterligare problem. Om luftfuktigheten var skyldige, följa rekommendationerna från entreprenören som reparerade skadan.