Trägolv 101

Trägolv 101

Trägolv är gjorda av flera olika typer av nordamerikanska och exotiska träslag, ek, tall, Gran och bambu. Trägolv utveckla en varm patina som vill lägger till ditt hem men de kräver skötsel och underhåll förbli vackra. Låg trafik områden behöver bara rutinmässigt underhåll--svepande och moppning. Högtrafikerade områden får nyheter nytt beläggning eller fordonsreparationslackering regelbundet. Granska dina trägolv för luckor och sprickor som de trä åldrarna och utföra reparationer för att förhindra ytterligare skador.

Rengöring

Sopa trägolven dagligen med en kvast eller bare våningen möjligheten att en vakuum sopmaskin. Kanister vakuum sopmaskiner är ett bättre val för trägolv än upprätt dammsugare, enligt ConsumerReports.org. Använda ett trägolv renare regelbundet under hela året. Fuktig mopp polyuretan-färdiga golv med en blandning av 1 kopp destillerat vit vinäger till 4 gallon varma vatten eller använda en kommersiell lövträd cleaner utformats för polyuretan är klar. För vax-färdiga golv, använda ett trägolv lösningsmedelsbaserade renare, följde med en rock av flytande vax.

Tillämpa en Finish

Refinish trägolv golvet när små stötar eller ytskador har inträffat. Om golvet har betydande dings eller skada, kan golv plankor behöva bytas ut innan fordonsreparationslackering. Anlita en professionell att refinish golvet eller hyra en cirkulär buffing maskin för användning med en 150-grit slitande skärm och en buffing pad. Populär mekanik stater som använder stål ull på ett golv som ska ta emot en vatten-baserade finish kommer att orsaka irreparabla skador. Rugga upp golvytan med bufferten, följa tillverkarens instruktioner. Dammsuga upp damm innan målgång. Blanda finish innehållet genom att vagga behållaren varsamt för att undvika bubblande. Ventilera rummet innan du tillämpar en lövträ golv finish. Gälla golv finish med ett floor trim pad börjar nära en vägg och dra kardborrebandet med långa slag parallellt med träfibrerna, något överlappande penseldrag. Undvika droppande genom att upprätthålla en fuktig, inte våt, pad i hela ansökan. Låt torka i tre till sex timmar innan du använder ett andra skikt. Låt tre dagar för golvet yta att ordentligt torka.

Skydda Finish

Använda dörrmattor på alla intrade områden för att skydda trägolv från smuts och sot. Förhindra repor från möbler med filt beskyddare. Lyfta möbler för att flytta den. inte skjuta den. Placera mattor i högtrafikerade områden att skydda finish från slitage. Tillåt inte höga klackar på trägolv, eftersom de smala klackar får lämna dings i ytan.

Underhåll Tips

Lövträ expanderar och kontrakt, vilket leder till större luckor och sprickor med tiden. Trä behöver utrymme för expansion, så några luckor är normala. Hometime.com rekommenderar du fylla luckor endast i slutet av golvbrädorna eftersom trä plankor avsevärt inte utöka på längden.