Trädgårdsväxter som växer bra i norra Arizona

Trädgårdsväxter som växer bra i norra Arizona

I solnedgången National Garden zon växten betygssystemet är till hjälp när man beslutar vilka växter att sätta i en trädgård. Det tar en mängd olika klimatförhållanden hänsyn i området. Northern Arizona är huvudsakligen i områdena en genom tre. Ta reda på vad din zon och använda denna information för att välja trädgårdsväxter som växer bra i ditt område.

Aquilegia Origami

Aquilegia hybrid origami mix, brukar kallas Columbine, är en perenn blommande växt som växer bra i solnedgången National Garden zoner en genom tre. Anläggningen växer i en dunge formation till en höjd och bredd på omkring 18 inches med havet gröna skär djupt ormbunke-liknande bladverk. De finns i gul, blå och röd blomma färger. Blommorna är känsliga tittar och oftast har vit korolla eller center blomblad. Blomtiden börjar tidigt på våren och fortsätter under hela sommaren. De frö själv fritt och blommar bör vara deadheaded så snart de blekna om inte mer växter är efterlysta. Skära ned blomma stjälkar kommer också att uppmuntra fortsatt blomning. Plantera dem i ett soligt eller delvis soligt läge. Jorden kan vara sandy, lerig eller lera med en syra till neutralt pH men måste ha bra dränering egenskaper. Aquilegia origami blanda fungerar bra för alla trädgårds program och kan också odlas i behållare. Det är rådjur resistent och lockar kolibrier och fjärilar.

Vit Forsythia

Vit forsythia (Abeliophyllum distichum) är en lövfällande buske som är härdig i solnedgången National Garden zonplanerar ett och två. Grenarna arch graciöst, når en höjd och bredd upp till 5 fot. Mängder av vita eller ljust rosa doftande blommor täcka grenarna från vårvintern genom mitten av våren. Mörka glansiga blå-grönt bladverk framträder efter den är klar blommar. Vit forsythia kan planteras i ett soligt eller delvis soligt läge i lerig eller sandig jord med ett neutralt pH-värde. Det fungerar fint som en stiftelse, öppen säkring eller blandade gränsen växt. Sammanställt flera forsythia i ett landskap särdrag plantering för en doftande blommor display.

Gyllene is anläggning

Gyllene is anläggning (Delosperma nubigenum "Basutoland"), kallas även Basutoland härdiga is anläggning och härdiga is anläggning, är en perenn som växer bra i solnedgången National Garden zoner en genom tre. Detta är en lågväxande suckulent, att nå en höjd av endast 3 inches men sprider sig upp till 2 fot, bildar en vintergröna matta som blir röd under de kallare vintermånaderna. Gyllene gula blommor täcka växten från sen vår till tidig sommar, öppning på morgonen och stängning på eftermiddagen. Det växer bäst i ett soligt läge i en sandig jord som rinner snabbt. Det finns ingen anledning att lägga till organiskt material i marken. Denna växt föredrar näringsämnen dålig jord och är också torka. Gyllene is anläggning kan utnyttjas som en marktäckare, i en rock trädgård eller som en container växt.