Trädgårdsväxter som växer bra i New Mexico

Trädgårdsväxter som växer bra i New Mexico

De växter som tenderar att växa bäst i en New Mexico trädgård är de som är toleranta mot vind och torra, varma förhållanden och trivs på låg vatten. Plantera en trädgård full av färgglada växter som tål varma, ger torra förhållanden--även känd som xeriscaping--dig en vacker, lättskött trädgård.

Agave

Agave kan ge din trädgård en distinkt utseende. En släkting till växten yucca, agave har funnits i århundraden och användes av den Toltecs och aztekerna. De används i öknen sydväst trädgårdar eftersom de kräver lite eller ingen vatten och gör underbara egenskapsrad markörer. Det finns mer än 200 sorter av agave, av vilka några kan blomma många gånger under sin livscykel. Blommorna är anses vara "perfekt": de har både manliga och kvinnliga delar. Agave är ett utmärkt val för en terrassträdgård på grund av dess låga underhållskrav.

Zinnia Grandiflora

Zinnia grandiflora, eller prairie zinnia, är en New Mexico infödda som älskar oländig terräng och trivs i varma, torra platser. Det gillar soliga ställen, med jord som är väldränerad, och ger ett överflöd av gyllene blommor från sensommaren genom fall. Zinnia sorten ser trevlig bredvid kaktusar och agave, vilket ger din trädgård några djärva färg.

Rosa krypande timjan

Välja en lågväxande marktäckare som rosa krypande timjan för att fylla i några kala fläckar. Denna sort är bra för torra, soliga backar och torr skuggade områden. Det kommer parfym luften när gick och har rosa blommor på våren och försommaren. Denna variation av krypande timjan kommer att växa bara 1 till 4 inches tall men kommer att sprida sig väl. Bladen är vintergröna och doftande.