Trädgårdsskötsel Tips för hallon växter

Trädgårdsskötsel Tips för hallon växter

Hallon är en mycket frisk frukt. De innehåller höga C-Vitamin och är en bra källa till järn, folat och fiber. Hallon också innehåller ellagsyra, en naturlig cancer förebyggande ämne, och har visat att lägre högt kolesterolvärde. Hallon kan vara dyrt om köpte från butiken, eftersom de är dyra att transportera eftersom de är mjuka och lätt blåmärken. Odla hallon är ett billigt och roligt alternativ med några tips du kan göra det mer framgångsrika.

Plantering plats

Att välja rätt plats att plantera dina hallon är nyckeln till att ha en lyckad skörd. Hallon föredrar mycket solljus och väldränerad jord som har en hel del organiskt material. Välj en plats som har en vattenförsörjning men undvika områden med låg som fortfarande våta senare under våren. Undvik att plantera hallon där tomater, paprika, potatis eller äggplantor har växt, eftersom rötterna till dessa grödor kan attackera hallon.

Beredning

Markberedning för hallon kan vara tidskrävande men det är en viktig del av att ha en framgångsrik gröda. Hallon har väl i jord med ett pH på 5,6 till 6,2. Plantera en cover gröda som råg, kan hirs eller havre förbättra mängden organiskt material i marken. Du kan också använda barnyard gödsel eller kompost som ersättning för täckodling. Börja tillämpa gödningsmedel marken tidigt så det kommer att införlivas och jämnt fördelade. Bryta upp några klumpar.

Management

Plantera hallon tidigt på våren att undvika farliga kallt väder. Hålla rötterna våt före och under plantering. Bör odlas hallon med en spaljé, som kommer att förbättra kvaliteten och minska sjukdom problem. Spaljé bör vara en T-formad eller V-formad stödsystem för växterna att växa. Detta kommer att uppmuntra nya sockerrör tillväxt mitt i raden och underlätta beskärning.

Beskärning

Beskärning är en viktig del av hallon växtskydd. Det minskar spridningen av sjukdomar och förbättrar fruktkvalitet och avkastning. Ta bort alla nya käppar utanför raden önskad anläggning under sommarmånaderna ökar ljus källa och luft cirkulationen av den mellersta raden. Detta kommer att öka frukt avkastningen för nästa år. Också, ta bort alla käppar som visar tecken på sjukdom eller insektsangrepp. Grå grenar och skalar bark är indikatorer på sjukdomar.