Trädgården följeslagare växter lista

Trädgården följeslagare växter lista

Om du letar efter ett sätt att bidra till att göra ta hand om din köksträdgård lättare, kan kamrat trädgårdsskötsel vara ett perfekt alternativ för dig. Med följeslagare plantering, är olika växter placerade i närheten till en annan för att främja tillväxt, stöta bort insekter och ge skydd åt nyttiga insekter som hjälper din trädgård. Kamrat plantering kommer inte helt att utrota behovet av god gammaldags hårt arbete i trädgården, men det kan hjälpa lite underlättar vissa trädgård uppgifter.

Tomat

Tomater är en populär vegetabiliska anläggning finns i många hem trädgårdar. Vissa trädgårdsmästare plantera andra grönsaker som morötter, lök, sparris och broccoli nära tomatplantor för att förbättra smak och tillväxt. Ringblommor planterade runt tomatplantor kan bidra till att avvärja nematoder, en insekt som ofta angriper tomat grödor. Örter som gurkört och dill planteras nära tomater att hjälpa avvärja hornworms, en annan trädgård skadedjur förtjust i alla delar av tomatplantor.

Peppar

Odling av höga växter som okra bredvid paprika kan skydda växterna från vind och solen skador. Ringblommor planterade runt peppar växter bidrar till att stöta bort både bladlöss och nematoder, gemensamma peppar rovdjur. Vissa trädgårdsmästare plantera örter som mejram, basilika och libbsticka nära peppar växter för att stimulera växters tillväxt.

Gurkor

Enligt ett utdrag från Rodales framgångsrika Organic Gardening serien verkar gurkor växer bättre när de planteras nära rädisor, kål, bönor, majs och ärtor. Lök är också bra trädgård följeslagare för gurkor, eftersom de bidrar till att avvärja root fluglarver som skadar rötterna gurka växter. När gurkor är planterade med majs och broccoli, är de mindre benägna att bli attackerad av bakteriologisk vissnesjuka som bärs av gurka skalbaggar.

Majs

En av de bästa trädgård följeslagarna för majs är baljväxter, eller bönor. Baljväxter och majs arbeta gemensamt för att förbättra de andra tillväxt och produktion. Corn hjälper till att hålla leafhoppers som angriper bean växter och bönor bidra till att förhindra fall armyworms att pesten majs grödor. Solrosor planterade i rader tillsammans med majs också bidra till att minska risken för fall armyworm angrepp.

Broccoli

Aromatiska ört växter såsom salvia, dill, pepparmynta och rosmarin göra perfekt följeslagare växter för broccoli av nedslående förekomsten av skadliga trädgård skadedjur. Eftersom broccoli kräver mark rik på kalcium för att växa ordentligt, växter med låg-kalcium behöver som nasturtiumsna, salvia och rödbetor gör väl när planteras i närheten.

Potatis

Ringblomma och nasturtium kan bidra till att minska risken för trädgård skadedjur som nematoder eller skalbaggar som angriper potatisknölarna. Vissa trädgårdsmästare kommer att plantera några äggplantor i närheten för potatisgrödorna för att locka bort Colorado potatis skalbaggar.