Trädgård rosor som växer bra i svagt ljus

De flesta rosor kräver minst fem timmar i solen vara frodiga och friska. Finns det några sorter som tål mindre än fem timmar men i det långa loppet du kan offra blomtid och färg på rosorna. En allmän regel är att leta efter floribundas och buske sorter när du väljer ett svagt ljus steg som dessa verkar göra bättre i halvskugga.

Några rekommendationer för dina rosor att växa i halvskugga

Leta efter en plats där rosorna kan få morgonsolen — rosor göra bättre om de planteras i en skuggig plats att ha morgonsol så kronbladen kan torka, annars fukt kan skapa mjöldagg eller svart fläck på blom.

Anläggningen nära en byggnad som har vissa solexponering — byggnaden kommer att bidra till att skapa en kylfläns där rosorna kan trivas. Uppfarter kan också fungera som kylflänsar.

När gräva hål för att plantera Rosen se till att du ta bort alla rötter från andra växter — mer rummet rosorna har att växa i organiska väl förberett marken de mer rötterna har utrymme att växa och desto friskare anläggningen kommer att vara övergripande.

Efter plantering täcka roten bollen för att droppa linje med marktäckning – se till att inte täcka den ökade bas. Rosen kan ruttna om kompostmaterial är upp till basen på grund av konstant fukt kompostmaterial skapar. Kompostmaterial också bidrar till att minska stänk tillbaka som kan skapa en kulle av jord runt basen av rose. Det kan leda till kvävning.

Använda organiska gödningsmedel för att öka anläggningens hälsa – organiska gödningsmedel som mat avfall kompost, svamp kompost och benmjöl hjälper lämna mineraler i marken. Detta hjälper över tiden som rose behöver mineraler att upprätthålla blom och hälsa.

Rensa alla inkräktande arter av växter från rosor, rosor gillar inte att tävla om mineraler och vatten.

Skugga Tolerant rosor

Titta i din lokala plantskolor att hitta rosor som kan göra bra i den zon som du lever. Här är en lista över några rosor som gör bra i svagt ljus.Ballerina, Hybrid MuskBanshee, damastComplicata, GallicaConstance Spry, engelska buskeLands dansare, buskeDarlow's Enigma, Hybrid MuskFrances E. Lester, Hybrid MuskGruss en Aachen, FloribundaIsberg, FloribundaMadame Isaac Pereire, BourbonMadame Plantier, AlbaNymphenburg, Hybrid MuskStolt Titania, engelska buskeDrottningen av Bourbonerna, BourbonRedcoat, engelska buskeRosa glauca, arterFåfänga, Hybrid MuskVeilchenblau, RamblerViktorianska minne, buskeZéphirine Drouhin, Bourbon