Trädgård landskap idéer

Trädgård landskap idéer

De växter som omger hem ge ett betydande bidrag till värde och utseendet på fastigheten. Förutom att fylla gården med färg och konsistens, skapar perfekt landskapsdesign en miljö som kompletterar den arkitektoniska stilen i huset och byggmaterial, samtidigt återspeglar den personliga smaken av husägare.

Bungalow eller stuga

Avslappnad, mysig bostäder, bungalows eller stugor, ser bäst när omgivna av informella trädgårdsdesign. I allmänhet har stuga trädgårdar frodiga, ramlade planteringar, riklig färg och asymmetriska men balanserad design. Omge trädgården med ett staket målade för att matcha hus fönsterluckorna eller klippa. För att balansera utseendet på ett stort land hem, Använd ett urval av små blommande träd, såsom körsbärsträd eller dogwood träd, lägga till skugga och säsongens färg. Betona charmen i ett mindre hus med en enda, stor skugga träd.

Viktorianska eller Colonial

Många äldre hus har en historisk känsla väl lämpade för formella trädgårdsdesign med kraftigt beskurit häckar, raka linjer och symmetriska planteringar. Ordnad utformningen ger trädgården en air av elegans och lugn samtidigt som kompletterar det klassiska utseendet av hemmet. Viktorianska eller koloniala hem kan förbättras ytterligare genom installation av smidesjärn staket, tegel gångvägar och formella uteplatser. Eftersom viktoriansk och Colonial hem tenderar att vara flera berättelser, dramatiska träd, såsom det gråtande bokträdet, kan placeras på vardera sidan av byggnaden för balans.

Tegel

Tegelhus betonas bäst när omgivna av växter som kompletterar deras djup, röd färg. Formella och informella blomsterrabatter bör fyllas med växter som bär blommorna av vit, gul eller blek rosa; Undvik att använda växter som producerar röda, magenta eller ljust rosa blommor som dessa färger kollidera med tegelrött och ger trädgården en skrikig titt. Tegel kompletteras också av de flesta nyanser av grönt; ett brett utbud av evergreens kan därför placeras i ytterkanten av huset eller användas i skapandet av häckar och skärmar.

Ranch

Utseendet på den moderna ranch hem kan enkelt förbättras genom att installera olika låg-underhåll växter och buskar. Fyll blomsterrabatter och behållare med härdiga, torktåliga växter, sådan potten ringblommor, kosmos, vallmo och coneflowers, och omger både huset och omkretsen av fastigheten med lätt-till-vård för blommande buskar, som rugosa rosor, syrener och bush kaprifoler. Inte bara gör dessa växter fylla gården med vackra blommor och iögonfallande grönska och tolerera ogynnsamma klimatförhållanden, de drar fjärilar, bin och fåglar i trädgården.