Träd plantera fakta

Träd plantera fakta

Virginia Tech's Cooperative Extension träd och buske plantera riktlinjer, typ av mark, påverkar dränering förmåga och hur trädet är planterat dess långsiktiga utveckling. Genom att känna några viktiga fakta för trädplantering, kan du lära dig att förbättra livskvaliteten för något träd du vill plantera.

Dränering förmåga påverkar Trädens tillväxt

God jord dränering hjälper till att hålla svampen och andra sjukdomar som trivs på överflödigt vatten bort. Avancerade infektioner kan förstöra nyplanterade träd som inte har utvecklat en tolerans för olika väderförhållanden.

Du kan testa marken för att se till att den dränerar effektivt, vilket är minst uppgå till en tum per timme. Gör detta genom att gräva ett plant hål och sedan fylla den med vatten. Om det inte dränera adekvat, prova att höja plantering område webbplats eller lägga till ett avloppssystem.

Markens kvalitet effekter träd utveckling

Kvaliteten på marken påverkar en sund tillväxt av träd. Odla marken inte mindre än åtta inches djup, blanda i en organisk kompost att höja standarden på trädplantering säng.

Om marken är brist på näringsämnen som fosfor eller kalium, lägga till en långsam frisättning gödselmedel för att öka värdet av marken. Åtminstone under plantering inledningsfasen, avstå från fast-release, agronomiska gödselmedel som kan göra mer skada än nytta av snabbt uttorkande marken.

Vatten-Tolerant träd och roten tillväxt

Träd som står upp bra till vattning uppmuntra stark rot tillväxt. Vattna behövs mest under inledningsfasen plantering att utveckla ett starkt rotsystem. Men om alltför urvattnat, träd kan bli vatten-stressade och mottagliga för svamp angrepp. Vatten-tolerant träd inkluderar bald cypress, röd lönn, lönn, floden Björk och vide ek. Enligt University of Florida IFAS förlängning rättvis icke-vatten-tolerant träd, till exempel papaya och banan, bättre när planteras i rock jord sängar.

Trädrötter behöver växande rum

Träd root bollar som planteras för djupt hindrar trädets förmåga att absorbera vatten och få nödvändiga näringsämnen. Dessa inkluderar kväve, kalium och fosfor och syre. Eftersom trädens rötter växer horisontellt, hål som grävas grunt--ger två till tre gånger så stor som jordklumpen--det tillräckligt med utrymme att sprida rötter ut som det mognar.

Oförändrad återfyllning stöder vatten rörelse

Sedan varierad mark pore storlekar påverkar vatten rörelse rekommenderas inte komplettera återfyllning jorden med kompost eller torv. Också undvika att använda sand, eftersom det tenderar att fungera mot dränering effekter samtidigt öka markens weighty kompakthet. Istället använda vanligt marken och fylla exponerade träd root hål med den, fylla halvvägs upp hålet. Tillsätt vatten för att ta bort instängd luft och sedan upprepa processen. Använda kompost eller torv endast på topparna på roten bollar för att täcka all återstående exponering.