Trä persienner proffsen & nackdelar

Trä persienner är en typ av persienner. Dessa persienner är konstruerade med horisontella lister som hålls på plats av en sträng stege systemet. Lamellerna kan justeras med en tilt trollstav att styra ljus och integritet. En dra sladd hjälper mörkarna lyfta upp och ner. Samtidigt beslutar om du ska köpa trä persienner, bör du utvärdera för- och nackdelar.

Typer

Trä persienner kommer i en mängd olika stilar och färger. Dessa persienner är tillgängliga i olika trä fläckar som mahogny, ljus furu till mörk valnöt och kan även målas vita. Några persienner finns i bambu, som består av tätt vävd bitar av bambu. Det finns ett billigare alternativ tillgängliga som faux trä persienner vilket utseende som trä, men kostar mindre. Trä persienner finns även i trä lister.

Proffsen

Trä persienner kan passa in nästan alla inredningar på grund av sin tidlösa, klassiska utseende och ser elegant ut i nästan alla rum. Dessa persienner kan kopplas ihop med draperier eller gardinkappor. Mörkarna kan tillskuret och kommer i en mängd olika slat storlekar som varierar från 1 till 3 inches i bredd att kontrollera privatliv och ljus. De är robusta, men är relativt enkla att installera.

Nackdelar

En nackdel med träpersienner är kostnaden, och beroende på vilken typ av trä som används, de kan vara ganska dyrt. Även kan inte trä persienner användas i rum med hög fukt som badrum eller kök eftersom ångan kan förvränga eller blekna mörkarna. Faux eller vinyl blinds skulle vara ett bättre val för dessa rum. Trä persienner är också ganska tunga och kan inte vara ett praktiskt val för stora eller brett windows eftersom de kan sag.

Historia

Trä persienner uppfanns först på 1700-talet och byggdes av smala ribbor av trä. Dessa fönsterbehandlingar får ljus och luft att komma in samtidigt som den höga värmen från att komma. Idag, är trä mörkarna ett populärt alternativ till plast eller metall.

Överväganden

Även om trä persienner är dyra, de allmänhet pågå en lång tid om de är ordentligt omhändertagna och upprätthålls, och de kräver mer vård än andra mörkarna. Trä persienner kan inte rengöras med vatten eller rengöringsmedel eller de kan tänja. De bör rengöras med en mjuk trasa och en mjuk vakuum anknytning till ta bort damm. Gnugga en torktumlare ark på trä Mörkarna kan förhindra damm uppbyggd.