Torrfläcksjukan på tomatplantor lämnar

Torrfläcksjukan på tomatplantor lämnar

Tomater är utsatta för flera sjukdomar som bör kontrolleras i början av plantering. En sådan sjukdom som kallas torrfläcksjukan, eller blad mjöldagg. Torrfläcksjukan orsakas av svampen, Alternaria Alternaria.

Identifiering

Tidiga mjöldagg på tomat lämnar visas först som ställen som är mörkbrun till svart färg. Bladen då utveckla koncentriska ringar som liknar en "bull's eye" med gula halos runt kanterna. När det inträffar på frukt, ser det ut insjunkna lesioner med samma ring mönster.

Tidsram

Torrfläcksjukan uppstår på tomatplantor under något skede av plantans tillväxt, oftast börjar längst lämnar av växten, arbetar sig. Det kan så småningom påverka stammen och frukten av tomatplantor, också. Ansvarig för problemen tomat svamp frodas i en fuktig och varm miljö, vilket betyder torrfläcksjukan är mest sannolikt att komma igång på anläggningen under vårsäsongen. Anläggningen är mycket mottagliga för denna infektion när det är dåligt näring eller har blivit stressad under mindre än idealiska odlingsförhållanden.

Förebyggande

Flera metoder kontrollera torrfläcksjukan i tomater, varav en är praxis att växtföljden. Det är bäst att ändra platsen för plantering i trädgården minst var tre till fyra år. En annan metod av kontroll är plantering tomater i väldränerad jord och avstånd växter för god luftcirkulation. Växten satsar hjälper också genom att tillhandahålla för snabb torkning av tomatplantor. Vattning metoder är också mycket viktigt; bevattning på marken håller växterna torr och kom ihåg att inte vatten tomatplantor sent på dagen. Marktäckning av Tomatplantorna hjälper till att hålla plantorna bort i fuktig jord och även skapar en barriär mellan växt och möjlig plats för svamp sporer ligger i marken. Mulch material kan vara så enkelt som gräsklipp eller tidningar. Ta alltid bort bladen från plantan vid första tecken på infektion.

Tidiga Blight behandlingar

Det kan vara nödvändigt att tillämpa fungicider på tomatplantor att kontrollera torrfläcksjukan och därmed upprätthålla en frisk planta; rekommendationer är klorotalonil, maneb och mankozeb fungicider. Alla dessa finns på trädgårdsskötsel leverans butiker med hjälp av olika varumärken; Kolla etiketter för dessa ingredienser. Behandling ska börja snart efter transplantationer är inställda i trädgården sedan fortsätta varje 7-10 dagar. Gäller även efter ett regn. Dessa fungicider kommer också att behandla andra blad sjukdomar som Septoria leaf spot, leaf mögel och grå blad plats.

Potentiella

För att planera för en stor tomat skörd rekommenderas nästa år med minimal tidiga tomat blad mjöldagg problem, det att avlägsna och förstöra alla tomatplantor efter den första frosten. Ren och till trädgården efter växtsäsongen är slut. Detta sätter scenen för friskare tomat trädgårdsarbete när våren kommer.