Torka Tolerant prydnadsträd

Torka Tolerant prydnadsträd

Landscapers är alltmer medvetna om behovet av att spara vatten och välj prydnadsträd som kan överleva torka utan kompletterande vattning. Lyckligtvis finns det många attraktiva prydnadsträd med mycket bra torka tolerans för alla USDA härdighet zoner. Det är viktigt att observera att torka tolerans gäller etablerade träd. Nyplanterade träd bör vattnas tills rotsystemet är väl etablerade, vilket kan vara ett eller två år.

Sourwood

Sourwood (Oxydendrum arboreum) är ett måttligt torka-toleranta prydnadsväxter med året-runt intresse. Bladen är mörkgröna och sloka från kvistar i en gråtande form. Sourwood bär prålig vita blommor kluster i slutet av grenarna i sommar och höst lövverk displayen är en lysande röd och orange. Små vita frukter lägga vintern intresse. Sourwood växer i USDA härdighet zon 5 till 9a och når höjder av 40 till 60 fot och sprider 25 till 30 fot. Det tål ett brett utbud av jordar från sand till lera och föredrar full sol.

Europeiska oliv

Det europeiska olivträdet (Olea europea) är en mycket torka-toleranta prydnads träd för USDA härdighet zoner 7 till 10. Det är vintergröna i detta intervall. Trädet är litet, når 20 till 30 fot lång med spridning av 20 till 30 fot. Har en mörk, djupt räfflade och tvinnade stam, och dess blad är silvrig. Lila oliver produceras i vissa delar av sitt utbredningsområde, som Kalifornien. Trädet producerar inte frukt i Florida. Den europeiska oliven växer bäst i soligt läge med väldränerad jord.

Sweet acacia

Sweet akacia (Acacia farnesiana) är en liten torka-toleranta prydnads träd för USDA härdighet zoner 9-11. Bladen är gjorda upp ett finfördelat flygblad, vilket ger trädet en fin struktur och en fjäderlätt utseende. Gul, pudervippan blommor blomma i kluster på vintern lämnar frukter som ritar fåglar och vilda djur. Dessa attraktioner gör detta träd en populär landskap växt trots lång törnekrona på stammen. Sweet acacia växer 15 till 25 fot lång och sprider sig 15 till 25 fot. Trädet måste beskäras för att förhindra brott. Det är bäst i full sol och tål ett brett utbud av smutsa typer från lera till sand.

SORGFLOR myrten

SORGFLOR myrten (Lagerstroemia sp) är en torka-toleranta prydnads träd uppskattad för en prålig sommar visning av blommor och används allmänt i landskapsplanering i hela USDA härdighet zoner 6 till 10. Zon 6 och 10 bör välja olika anpassade till deras områden. SORGFLOR myrten har en graciös, flera grenar stam och ett vas-formad tak försedda med stora klasar av blommor på toppen av grenarna. SORGFLOR myrten kan motstå kraftig beskärning men har en attraktiv naturlig tillväxtmönster som kan upprätthållas med selektiv beskärning. Plantera i full sol för bästa blomning. SORGFLOR myrten tolerera en rad olika jordtyper men kommer inte göra väl i våt jord.

Vitex (Vitex agnus-castus)

Prålig sommaren blommor med en tilltalande doft gör Vitex (Vitex agnus-castus) ett utmärkt val för torka-toleranta landskapsarkitektur i USDA härdighet zoner 7 till 10. Vitex växer 15 till 20 fot i höjd och sprider 12 till 15 fot. Blommorna blommar på nytt trä, så beskärning rekommenderas att maximera blomma displayen. Den attraktiva lavendel blommor jämförs ofta med syrener. Vitex vanligtvis har flera stammar men kan beskäras till en enda trunk. Den växer i sol eller halvskugga. Vitex kommer ramorum om jorden är för blöt men tål ett brett utbud av smutsa typer från sand till lera.