Tomat växt livslängd

Tomat växt livslängd

I dess tropiska livsmiljö, kan tomatplantor leva i många år. När den odlas inom landet i svalare klimat, brist på solljus och iskalla temperaturer begränsar anläggningen att en växtsäsong. Tomater kan odlas inomhus under vintermånaderna, men kräver en känslig balans av ljus, vatten och näring att blomstra.

I växthuset

Välj en sort som rekommenderas för växthus eller inomhus växande. Tillämpa rätt mängd vatten och gödningsmedel för din tomat är nyckeln till dess framgång. Utan vind och djur att pollinera, måste du hjälpa din anläggning distribuera pollen för att sätta frukt.

Faktorer som hindrar livslängd i växthuset

Lägre utomhustemperatur och en minskning av koncentrationen av ljus hämmar tillväxt på en tomatplanta, även när den skyddas från att döda frost i ett växthus miljö. Trädgårdsmästare vill hålla tomater året runt måste använda extra värme och ljus, och hålla växthuset över 60 grader Fahrenheit.

I trädgården

För att förlänga växtsäsongen, de flesta trädgårdsmästare börja tomater från frö i växthuset eller köpa tomatplantor. Dessa är transplanteras in i trädgården under våren efter sista frost. När temperaturen är cool, måste växterna täckas för att skydda bladen mot frost. Rötter, men skadas permanent med minusgrader. Detta dödar växten och förhindrar perenn återvänder på våren.