Tomat sorter för Louisiana

Tomat sorter för Louisiana

Men tomater är en lätt-till-växa sommar grönsaker, kan de visa sig utmanande att växa i Louisiana eftersom statens längre torr värme gör det svårt för växterna att ställa in och hålla deras frukt. Hög värme leder till oregelbundna blomma tillväxt i många varianter. Bästa tomaterna är de som är både värme - och motståndskraft mot sjukdomar. Vattna regelbundet och tunga marktäckning är också must för tomatplantor i Louisiana så att rötterna hålls sval och fukten i marken är jämnt fördelad.

Solar Set

Louisiana State University rekommenderar sol som en bra tomat sort för Louisiana. Solar har utvecklats av University of Florida och har en hög värmetålighet. Växterna producerar stora röda tomater och trivs i mest heta regioner där andra sorter är benägna att misslyckas. Frukten är redo för skörd ungefär 70 dagar efter plantering. Solar är en F1 hybrid, vilket innebär att dess frön inte återger sann-till-typ växter. Denna viss sort är också motståndskraftig mot svampsjukdomar som rötsvampar och fusarium wilts.

Sun Leaper

Sun Leaper är redo för skörd i ca 82 dagar och den presterar bäst i områden där hög värme är sannolikt påverkar optimal tillväxt i andra sorter. Sorten har utvecklats vid North Carolina State University i en mycket stressig miljö frukt-inställning. Sun Leaper tomater är bestämt inte benägna att knäcka. De djupa röda tomaterna är fast, något tillplattad och stora till extra stor med gröna axlar. Sun Leaper är resistent mot rötsvampar och fusarium wilts.

Florida 91 Hybrid

Florida 91 hybrid tomaten är ett bra utbud för Louisiana på grund av dess enastående värme-set förmåga. Florida 91 tomater är smidig, runt och omkring 10 oz.. Anläggningen, som har hög motståndskraft mot värme, är bestämd och halva säsongen. Frukten växer i grupper och har en gammaldags tomat smak. Florida 91 tomater har också en hög motståndskraft mot sjukdomar som fusarium och verticillium wilt.