Tomat satsar tekniker

Tomat satsar tekniker

Satsar tomater är nödvändigt att hålla växter frisk, och skydda dem från marken insekter och röta. Satsar också utsätter frukt till solen, vilket möjliggör tidig mognad, och sparar utrymme i trädgården. Satsad tomater har högre avkastning än de tynar bort på marken. Mulch satsat tomater med gräsklipp, hö eller halm att behålla fukt runt plantans rötter. Det finns flera metoder för satsar tomater med trä eller metall stakes, burar, sträng och tråd.

Singel-insatsen metod

Determinate tomat typer växer till en viss höjd och slutar växa. Perfekt spel att använda för att hålla tunga frukt från marken är en 4 - till 5-foot aktierna. Obestämt sorter fortsätter att växa tills den första frosten. De kräver en 6 - 8 stora andel. Infoga insatser gjorda av trä, bambu eller metall i marken ca 1 fot djup och 3 till 6 inches från en transplantation rätt efter det planterats. Sätt inte stakes längre än två veckor efter planteringen så att rötterna inte störs. Lättplacerade stakes på sidan av anläggningen där vindarna blåsa så att växten att luta sig på bål under kraftiga vindar. Använda tyg, plantskola band eller gamla nylonstrumpor för att knyta huvudstam som insatsen med en lös siffran åtta, inklusive stammen i första öglan och andel i andra. Knyt det bort och hålla band på mer nylonstrumpor upp staven eftersom anläggningen växer. Det kan vara nödvändigt att ta bort några side-skott som kommer i vägen.

Multipel-insatsen metod

Infoga tre stavar runtom en växt, alla 6 inches bort. Ta tre robust side skott och binda dem till varje insats. Detta fungerar bra med växter som producerar hög avkastning som den innehar tunga frukt upp bättre.

Bur metod

Tomat burar är gjorda av tunga tråd bildas i en kon med stiften längst som driva i marken så buren står upprätt. De finns i många storlek, kortare en bestämd tomater och längre för obestämt sorter. Utrymme växter ca 3 fötter apart och plats burar över toppen så att plantan är i mitten av buren. Tomater växer upp genom mitten av buren och behöver inte omsättas.

Sträng och banköverföring

String en tråd ca 4 till 6 fot över en rad av tomatplantor. Fästa strängen eller garn på stammen vid basen av varje växt, ringlade sig runt stammen och knuten till tråden ovan. När växterna växer, vrida stammen i samma riktning runt strängen.

Spaljé metod

Pund inlägg som är 3 till 5 inches bred och 6 fot lång ner i marken nära en rad av tomaterna 20 fot apart som är fördelade 12 till 18 inches isär i raden. Göra en spaljé av spikning 12-gauge tråd till varje inlägg överst 5 till 6 fot över marken. Detta håller spaljé ihop. Bifoga en annan tråd om 12 inches från marken. Knyt snöre från översta tråden till botten tråd nära varje planta och försiktigt vrida stjälkar växa upp garnets som stöder växten.