Tomat plantering i krukor

Tomat plantering i krukor

Istället för att köpa tomater på den butik eller marknaden, kan du växa din egen hemma för att spara pengar. Växande tomater i krukor kan du njuta av färska råvaror under växtsäsongen. Plantera tomater i en behållare kräver inte lika mycket arbete som förbereder en köksträdgård. Krukorna sparar du rum i din trädgård och de kan lägga intresse till din uteplats eller bakgård. Plantera tomater när risken för frost passerar i ditt område.

Instruktioner

•Plant förrätt tomat plantor i en 5-8 gallon pot cirka 14 till 18 inches i diameter. Potten som du väljer måste ha dräneringshål så att marken rinna av ordentligt. En gryta denna stora gör tomaterna att sprida sina rötter och det ger dig utrymme att ge stöd till tomaterna.

•Fyll stora växande potten med kommersiella krukväxtjord som innehåller organiska material. Jord som innehåller torv och perlit ger lämplig avrinning för tomater. Undvika att lägga till matjord till behållaren eftersom det kommer att bli alltför packas.

•Skapa en öppning i marken för tomatplantor i mitten av krukan. Skapa ett hål med en spade något större än jordklumpen tomat växt.

•Ta bort tomat plantan från potten noggrant. Squeeze sidorna av behållaren att lossa den och sedan placera tomatplantor i hålet. Plantera tomatplantor i samma jord som dess tidigare behållare. Tryck på jorden runt anläggningen att hålla plantan på plats.

•Water tomat plantan i blöt planteringsår medium. Gör en trä tomat insats cirka 1 fot hög i utkanten av behållaren i marken. Knyt tomatplantor som insatsen när det växer att förhindra den från hängande.

•Placera tomat anläggning i direkt solljus. Tomatplantor behöver 6 timmars solljus per dag. Placera tomatplantor på en plats lätt att vatten anläggningen.

•Använd en flytande kommersiella gödningsmedel att tomatplantor enligt anvisningarna på paketet. Tillämpa en gödselmedel särskilt utformade för tomater avsedda för bästa resultat. Ett gödselmedel låg i kväve och fosfor hög med medellång kalium nivå fungerar bäst som 8-32-16.

•Water tomat växt behållaren regelbundet för att hålla jorden fuktig. Jorden och rötterna torkar snabbare i potten än de skulle i marken. Undvik att låta jorden torka ut eftersom det kommer att orsaka tomatplantor vissnar.