Tips på yttre Masonary fogtätning

Tips på yttre Masonary fogtätning

Fogtätning förseglar sprickor mellan klipporna, betong och tegel ytor. Tätning dessa sprickor hindrar fukt från att tränga in struktur, som kan orsaka skadliga mögel, mögel och svamp angrepp. I kallare klimat, kan denna fukt också frysa, att sätta stress på strukturen eftersom det expanderar och kontrakt och, med tiden, det kan orsaka betydande skada. Rörgenomföringar är en relativt enkel procedur men är mer effektivt med några tydliga anvisningar.

Förbehandling och miljö

För att uppnå optimala resultat, bör du kommer att täta ytan vara rena, torra och fria från skräp. Utanför bör temperaturer överensstämma med specifikationerna på den fogtätning etikett. Schemalägga fogtätning projektet en dag med minst 24 timmar i klart och torrt väder vidare att undvika skada på grund av nederbörden. Borsta området fritt från smuts och skräp med en borste eller kvast eller använda komprimerad luft eller en lövblåsare för att blåsa skräp bort. Du kan också använda en högtrycksslang om du tillåter tillräcklig tid för området att torka helt innan fogtätning.

Fogtätning rör förberedelser

Klipp öppningen i fogtätning röret så att den öppningen diameter är samma bredd som den bredaste delen av sprickan du kommer att täta. Gör inte ett rakt snitt i röret. En ungefärlig 30 graders vinkel skapar ett snitt som låter mest ergonomiskt fördelaktigt vinkeln som du vill applicera täta medan du håller den fogtätning pistolen bekvämt. Tryck på öppnandet platt mot ytan för att täta, och applicera täta, fylla sprickan jämnt genom att flytta spetsen på röret långsamt och stadigt längs med den spricka.

Utjämning

Smidig täta med spetsen på fingret. Alltid hålla fingret blött när kantutjämning täta eller det kommer att hålla och dra täta från den spricka, skapa ojämn, gropiga ytor och kan eventuellt orsaka hål i försegla. Om ingen källa av vatten är tillgängliga Använd saliv för att fukta fingertoppen. Detta är inte att föredra, även om, som täta rester kommer att samlas på fingertoppen och kan orsaka en bitter smak i munnen. Undvik exponering för smaken av täta, använda en annan rundade yta, som spetsen på en sked, på samma sätt att släta täta. Helt enkelt placera fingertoppen, sked eller andra rundade yta på täta raden och tryck fast mot det medan spårning längs dess längd.