Tips på ugnar

Ugnen är del av en varm luft värmesystem som faktiskt värmer luften. Bränsle för en ugn innehåller gas, olja, kol, el och även trä. Under senaste decennierna effektiviteten i nyare ugnar har förbättrats betydligt under det av äldre ugnar och kostnadsbesparingar för att ersätta en föråldrad enhet gör sådant beslut värt besväret för de flesta hushåll. Hjälpa till att effektivisera ugnen även kan göras genom att genomföra några tips som direkt gäller för din situation.

Nätansluten ventiler

En ugn som plötsligt skär bort automatiskt i ett område som tar emot snö kan vara mycket lätt att felsöka. En ugn som vents utanför genom en sidovägg kanna bli plugg med snö eller ens en tjock uppbyggd av frost. Detta problem kan lösas genom att avmarkera gratis igensatt luftströmmar och sedan återställa ugnen. Denna återställning innebär att stänga av strömmen och sedan antingen vända på reset switch belägna nära ugnen eller vända kretsbrytaren som skickar ström till systemet.

Smutsig luftfilter

En mycket vanlig lösning på mysteriet med varför din ugn börjar leverera en otillräcklig mängd värme är att helt enkelt kolla luftfiltret. Om du inte vet var luftfiltret är belägen, upplever du förmodligen redan ineffektiva uppvärmning tack vare vad kommer sannolikt ett mycket smutsiga filter. Även om du vet vart filtret är, kan du glömma till check den regelbundet. De flesta filter bör bytas minst en gång i månaden under säsongerna av tung användning.

Varma årstiden rengöring

Grundlig rengöring av ugnen i början av eldningssäsongen kan gå en lång väg mot att ge den mest effektiva distributionen av värme i hela huset. Efter att se till att ugnen har stängts av på antingen panelen huvudsakliga tjänsten eller växeln nöd, leta upp fläkt fack och använda ett vakuum för att rensa damm och skräp. Beroende på vilken typ av panna har du, bör brand box eller brännare fack också rengöras.

Öka effektiviteten

Effektiviteten i din ugn kan också ökas på andra sätt beroende på vilka typer av brännare. En gnista igniter kan användas för att ersätta piloten ljuset på en ugn som drivs med gas. Denna förändring kommer att resultera i spara gas när inställningen av termostaten inte kräver värme ska levereras. Konvertera från en oljepanna till en gasugn kommer att spara pengar någonstans att leverans av gas är billigare än leverans av olja. Ett sätt att öka effektiviteten i en oljepanna utan konvertering är att lägga en flamma retention brännare som inte bara bränner olja mer effektivt, men också minskar mängden luft som läcker ut i skorstenen När ugnen inte är på.