Tips på fogtätning Windows

Tips på fogtätning Windows

Täta runt fönster är en viktig del av ditt hem. Ett riktigt täta jobb kan hålla energi från att fly runt din windows, stoppa oönskade kall utkast från att komma in i ditt hem och förhindra vatten, snö och is från att tränga in i dina väggar och göra skada. Lära sig att täta Fönstren korrekt för att säkerställa din windows kan göra jobbet för att hålla elementen ur ditt hem och hålla din miljömässigt kontrollerad luft.

Silikon och Latex

Finns två primära typer av täta; silikon och akryl latex. Enligt hem Tips är bästa täta att använda för att täta dina fönster silikon täta eftersom det stannar flexibla efter det botar, som gör det möjligt att expandera och kontrakt med vädret. Akryl latex täta är effektiv, men du måste ersätta det vartannat år eftersom den kan börja spricka. Silikon kan inte målas, men akryl latex täta kan.

Täta ersättning

Innan ersätter fönstret täta, helt rensa bort täta som för närvarande är på plats. Använd en spackel och en mattkniv ta bort täta, och sprit för att rengöra de resterande portionr från fönsterkarmen. Låt den sprit att torka innan du sätter nya täta.

Varmt väder

Enligt tjänsten magi är den bästa tiden att applicera täta på en varm och torr dag. Täta kan ha svårt att hålla sig till kalla ytor och täta tar också längre tid att torka och bota i kylan. Täta pinnar bättre att ytor som är 40 grader Celsius eller varmare.

Rena kanter

När du installerar täta, Använd en täta pärla mjuka linjer och ren hörn som bidrar till att hålla förslaget från runt ditt fönster. Ett verktyg för täta pärla är normalt tillverkad i plast, och det är en fyrkant med hörnen avskurna. När du kör verktyget över din nya täta linje, det sprider sig täta in i en enhetlig pärla som bättre kan täta täta mot elementen.

Täta pistol

Täta kommer antingen i en cylinder som lästs in en täta pistol, en push-rör eller i långa strängar. En täta pistol erbjuder mer kontroll när du ansöker täta till windows eftersom det hjälper dig att använda även påtryckningar på kornet. En täta pistol har också en lång dysa som gör det enklare att komma åt områden mellan fönsterkarmen och väggreglar. Läs in cylindern i vapnet genom att dra tillbaka på release bar på baksidan pistolen och om cylindern in i kammaren. Aktivera baren release så att tänderna på det pekar ner och sakta krama avtryckaren tills du hör ett klickljud. Skär toppen av cylindern till storleken på den pärla du vill, och försiktigt sätta press på avtryckaren för att få en jämn pärla. Power fogtätning vapen finns som kan ställas in att tillämpa även trycket för dig.