Tips på fogtätning med silikon

Täta är både ett lim och en fogmassa. Dess huvudsyfte är att täta fogar mellan olika material eller icke-rörliga leder. Silikon täta är en typ av täta som är särskilt flexibel, och om du vet när du ska använda det och hur man tillämpar det, det kan vara ett enkelt gör det själv projekt.

Skäl att använda silikon

Silikon är något svårare att arbeta med än andra typer av täta, men det är mycket lämpligare för icke-porösa ytor som keramiskt kakel, glas och metall eftersom den är seg och lite mjuk när det är torrt. Ingenting fastnar silikon täta efter det har botade, inte ännu mer silikon täta, så några saker kan röra upp ditt fogtätning jobb efter den är klar. Men det innebär att när det är dags att reparera täta, du behöver byta ut allt.Om du inte vill använda ren silikon täta, det andra alternativet är att använda silicifierade täta, som är en blandning av latex och silikon. Till skillnad från 100 procent silikon, silicifierade täta kan rengöras med vatten och kommer i en mängd olika färger.

Beredning

Det finns flera saker du måste göra innan täta. Se till att du förbereder allt förhand så att du kan göra hela jobbet på en gång. Om du starta jobbet, lämna den och komma tillbaka, sömmarna i täta där du började och slutade inte kan täta ordentligt och du kanske måste göra åter jobbet.Innan du är redo att täta, måste du få varje bit av gamla täta från ytan. Om gamla täta var silikon, kan du ta bort den med en eneggad rakblad. Efter alla gamla täta är, ren ytan med denaturerad alkohol. Ren ytan innan fogtätning.Silikon täta har en stark lukt medan det bota, så se till att din arbetsplats är väl ventilerat för början.Det sista steget i förberedelser förbereder täta. Du kan välja att använda en fogtätning pistol, eller, om täta kommer i en KLÄMFLASKA, får du bara använda flaskan. Klipp som litet en öppning i toppen av fogtätning röret som möjligt så att täta kommer inte glob ut. Se till att ha några handdukar och en fuktad svamp händig och du är redo att täta.

Ansökan

Applicera silikon täta sparsamt i början tills du får kläm på att göra pärla. Som täta är våt, kan du applicera mer täta över den. För att göra en pärla av täta, ska du placera spetsen av röret mot ytan du drevning, försiktigt squeeze (eller pull fogtätning pistol avtryckaren), och dra, röret och klämma längs ytan. Hålla pärlan som snygg och jämn som möjligt för att undvika att få täta någonstans bör det vara inte.Om du får täta där det inte borde vara, Använd en svamp för att fukta fingrarna och använda fingrarna för att ta bort överskottet. Detta är mer exakt och mer effektivt än att försöka använda en handduk för att få bort.