Tips på fogtätning dusch

Tips på fogtätning dusch

Även om de kan lägga en fin touch till ett badrum, om du har plattor i din dusch, finns det en god chans att du måste åter täta dem någon gång. Täta är en flexibel förening som används för att försegla luckorna mellan plattor som hjälper till att hindra fukt från att komma mellan eller bakom dem. När den tillämpas korrekt, kan täta ge en iögonfallande skyddande söm som inte bara är funktionell, men ser attraktivt.

Ta bort gamla täta

För att säkerställa att den täta Pärlan är slät och jämn, ta bort alla gamla täta innan du börjar. Beroende på vilken typ av täta som användes, kan du behöva ett par nål-nosed Tänger, ett rakblad, spackel och även en hår hårtork. Om gamla täta är hård (vattenbaserad), prova att ta bort den med en tång. En hårtork kan värma gamla täta och göra den mjukare så det är lättare att ta bort. Om det är en mjukare täta (silikon baserade), Använd ett rakblad för att skära gammalt täta och sedan bända det med en spackel eller platt-headed skruvmejsel.

Ren ytan

Ren ytan innan du använder den nya täta. Använd milt rengöringsmedel, vatten och en mjuk borste att rena bort tvålrester och mögel. Efter området har torkat, använda en alkohol-baserade produkt att ta bort alla återstående täta och torka torrt.

Ta bort mögel

När du tar bort gamla täta Fyll en blandning av blekmedel och varmt vatten i en sprayflaska och spraya längs sömmen. Torka rent med en fuktig handduk eller svamp. Låt området till helt torra innan du börjar fogtätning. Du kan snabba upp torkningen med hjälp av hårtorken.

Ventilera området

Kom ihåg att du arbetar i ett litet trångt utrymme. Vissa kemikalier kan orsaka andningsproblem eller hud- och ögonirritation. Se till att ventilera området innan du börjar, och Använd skyddsglasögon och skyddshandskar.

Att välja täta

Se till att täta du väljer är rätt för jobbet. Det finns flera typer av täta och inte alla av dem är lämpliga för områden som får fukt. Se till att täta är tillverkad för användning i badrummet och är också mögel-resistent. Även om täta används vanligtvis i en täta pistol, kanske du vill överväga att använda en squeeze tub av täta, som vissa människor verkar lättare att använda.