Tips på att reparera hål i gipsvägg

Tips på att reparera hål i gipsvägg

Parter som får ur, hundar som går bärsärkagång när ensam kvar och barnen som spelar baseball inne i huset kan alla leda till skador på gips. Du kan betala en professionell för att fixa hål i ditt gips eller du kan göra det själv och spara lite pengar. Med några enkla verktyg och lite träning, fastställande gips är inte svårt.

Bucklor och spik hål

Du kan reparera bucklor och spika hål med antingen konventionell gips spackel eller en liten behållare med hål filler, tillgänglig på någon järnaffär. Den senare produkten är antagligen bättre för små reparationer. även om den inte har hållfasthet av spackel, du behöver inte det för mindre reparationer och hål filler gör mindre damm när du sand det.

Fyll den buckla eller hål med hål filler och låt det torka ordentligt (minst två timmar). Om hålet fyllmedel har krympt så finns det en inbuktning, sätta en annan päls på. Efter det är helt torr, noggrant sand spackel så det är perfekt spola med ytan av väggen.

Små hål

Du kan reparera små hål, mindre än 2-tums diameter, till exempel de kvar av en knytnäve, baseball eller foten, med hjälp av en liten bit av gips. Med hjälp av en penna och en linjal, rita en rektangel med exakt 90 graders hörn runt det skadade området. Klipp ut denna rektangel med hjälp av en vass mattkniv. Nästa, skär en bit av nya gips som är 2 inches kvadrat. På baksidan av bit av gips, rita en rektangel som är bara något mindre än hålet du klippa i väggen.

Poäng drywall längs dessa linjer, knäppa, och ta bort det bakre papperet och hårda mellersta delen, men lämna det främre papperet intakt. Du är kvar med en bit drywall som passar i hålet i väggen, med en bit papper på dess framsida som överlappar hål på varje sida. Lägga spackel runt hålet, in pjäsen i hålet och tryck in papperet i spackle som omger hålet. Täcka plåstret med mer spackel, låt det torka och sedan sand.

Stora hål

Du bör klippa tillbaka stora hål för att exponera en stud på varje sida. Sedan kan du klippa en bit drywall som kommer att passa in i hålet och skruva fast denna pjäs på bultarna att säkra det. Täcka kanterna på plåstret med spackel, låg drywall tape över lederna och sedan täcka dem med mer spackel. Låt det torka ordentligt innan slipning.

Efterbehandling

Efter du har slipat spackle helt slät, prime hela området innan du tillämpar en finish färg. Detta är ett viktigt steg, eftersom primer förseglar spackle och hjälper finish färgen att hålla sig väl till väggyta.