Tips på att hålla lejongap som blommar

Tips på att hålla lejongap som blommar

Att få lejongap (Grobladsväxter) till hålla blommande innebär att ta bort förbrukade blommar, beskärning och berikar marken. Andra tips för högsta blom, inbegriper att hålla jorden fuktig och erbjuder förmånliga platser där lejongap får gott om solsken, men inte mest extrema värmen i dag. Lokala klimatet har också stor inverkan på bloom cykeln och huruvida lejongap agera som ettåriga eller fleråriga växter.

Ettåriga kontra perenner

För att förstå de blommar säsongerna av lejongap--som kategoriseras som ettåriga i de flesta delar av Nordamerika--är det nödvändigt att överväga den största skillnaden mellan ettåriga växter och perenner. Ettåriga växter är växter som dör på vintern och är återplanteras för nästa odlingssäsong. Perenner leva från en växtsäsong till nästa. Lejongap som skyddas från kylan kan vinter över i norra staterna. Men göra de flesta som "komma tillbaka" det av egen sådd.

Missouri botaniskaträdgården klassificerar de viktigaste arterna av snapdragon (A. majus) som en "tender perenn" i U.S. avdelning av jordbruk (USDA) köldhärdigheten zoner 7 till 10 där vintrarna är varma nog att hålla växter vid liv året om. Men det betyder inte att året runt blommar.

Längd och tidpunkten för Blom

Lejongap föredrar ett temperaturområde på 40 till 80 grader Fahrenheit. I områden där sommarvärmen är mild, lejongap blommar från vår till höst om vattnas, utfodras och deadheaded ordentligt. I områden med extrema sommarvärmen, såsom Mississippi, växer de under sommaren, men oftast bara bloom från hösten till våren.

I områden med överdrivet varma somrar, kan plantering lejongap i delar av gården med öst exponeringar förlänga blomtid genom att tillhandahålla afternoon skugga för att kyla växter. På samma sätt i svalare klimat, kan lejongap kröp upp mot huset blomma längre in i hösten. I den djupa södern är det bäst att plantera lejongap i höst. I norr förlänger vårens plantering blomtid.

Sol, jord och fukt

Ordentlig odlingsförhållanden öka blomtiden för några blommande växt. Lejongap bör planteras där de får minst fyra timmar av direkt solljus per dag. Blanda gödselmedel och massor av organiskt material i marken till djup av ungefär 9 inches innan plantering. Liknar de flesta trädgårdsväxter, lejongap som en markens pH som är något surt (6 till 6.5). De behöver minst en tum vatten per vecka, men blöt jord kommer att hämma eller döda dem.

Deadheading och beskärning

Ta bort (deadheading) vissnande blommor innan de börjar att ställa frö är ett viktigt tips för att förlänga blommande på lejongap. Missouri botaniskaträdgården säger dock att om blommande minskar dramatiskt efter den första rundan av blommar, det kan vara nödvändigt att beskära flera inches från toppen av växterna och lägga till extra gödningsmedel. För att öka antalet blommor, nyp bort några av de växt tips att uppmuntra bushiness.

Värme-Hardy ser likadana ut

Värme-tolerant anläggningen Angelonia augustifolia, som brukar kallas sommaren snapdragon, är en perenn i USDA zon 9-11 och blommar från juni till oktober. Det är inte medlem av sanna snapdragon klanen, men är ett släkte med Grobladsväxter i familjen figwort (Flenörtsväxter). Angelonia blommor liknar de ved antirrhinums som inte har "Hajen".