Tips på att hålla huset Windows från glasyr över

Tips på att hålla huset Windows från glasyr över

Frost formulär när kyla utanför frysa inomhus fukt på glaset; Det finns flera sätt att förhindra den. Fönstret frost skymmer inte bara vyn på utsidan, men vattnet att resultaten när det smälter kan skada fönsterkarmar och väggar. Trots den dekorativ effekten av frost crystal-formationer är windows bättre frostfritt.

Uppgradera fönsterrutorna

Nyare bostäder generellt har bättre isolering och är mindre benägna att luft läckor som tillåter utkast och högre fukthalt. De kommer ofta med dubbla spröjsade fönster. Lagret av luft mellan glasrutorna förbättrar isolering. Äldre hus som saknar dessa energibesparande fördelar tenderar att utveckla fönster frost. Att förhindra frost på Fönstren kan driva upp dina energikostnader, så allmänt dubbel spröjsade windows kommer att betala sig med tiden.

Vinterförbereder glaset

Fönsterfilm erbjuder ett billigt alternativ till byta Fönstren. Värme-krympfilm tillämpas på fönsterkarmen med en hårtork svälls ett luftlager mellan filmen och glas för isolering. Inte gäller krympfilm för windows som kan behövas som en nödsituation selektionsfönster, särskilt i rum och rum som används av barn eller äldre. Extra tid som behövs att bryta igenom filmen, eller osäkerhet om hur man får vid en brand eller annan nödsituation kan kosta liv. Mer avancerade filmer, kallas låg emissivitet, eller låg-E, fönsterfilmer tillämpas direkt på glaset och kan kräva professionell installation. Deras nästan-clear metallbeläggning returnerar några av rummets värme till rummet. Denna film kommer inte att blockera utkast från ramen sätt krympa filmen gör, men du kan öppna fönstret normalt.

Torr luft

Kör en avfuktare minskar inomhus luften fukt, vilket hjälper till att förhindra kondens bildas på Fönstren. Utan vatten på glaset att frysa, kan inte frost bilda. En avfuktare kan också minska risken för mögel och mjöldagg i äldre hus utsatt för hög fuktighet. Avfuktaren samlar vatten, så att köpa en större modell erbjuder bekvämligheten att inte behöva tömma den så ofta. Leta efter en modell med ett energi-sparare. Den här inställningen går avfuktaren i cykler för att spara ström, en värdefull funktion för fritidshus eller om du är borta mycket.

Hålla dem varma

Värme i huset under natten kan hålla frost bildas på Fönstren. Beroende på energieffektiviteten av din värmekällor och hur väl isolerat och förseglade är ditt hem, kör tillräckligt med värme i alla rum att förhindra frost kan vara kostnad-oöverkomliga. Tätning avser åtgärder som tillämpar gummilister och fogtätning runt dörrar och fönster för att minska luftläckage. Mörkar och tunga draperier ger isolering, förhindra de varma luften från att nå fönsterglas, inställning scenen för kondens och frost. Öppna fönstret behandlingar under dagen att minska fönster fukt.