Tips om belysning varmvattenberedare

Tips om belysning varmvattenberedare

Gas varmvattenberedare har en pilot ljus inom längst ned på insidan av tanken. Ljuset hålls strax under en stor brännare. När vattentemperaturen sjunker under en förutbestämd inställning, gas är riktad till brännaren och piloten ljuset antänder gasen. Belysning piloten generellt tar bara några minuter, men det finns några tips som gör belysning piloten lättare och se till att ljuset antänder på första försöket.

Följ tillverkarens anvisningar

Även om gas varmvattenberedare alla har samma grundkonstruktion, finns mindre variationer, inklusive tillgång till pilot-ljust och utformningen av rutan temperatur kontroll. Den bästa källan till information för belysning pilot ljus är tillverkarens anvisningar. Dessa riktningar visas vanligen på klistermärken som är kopplade till sidan av tanken. Alternativt kan den vattenvärmaren bruksanvisningen eller kontakta tillverkaren.

Undvika utkast

Ett ihållande utkast går vanligtvis obemärkt tills det är dags att tända kontrollampa som ännu ett litet utkast kan släcka en match innan piloten är tänd. Om varmvattenberedaren är beläget inne i ett garage, stänga garageporten innan du försöker tända piloten. Om värmaren är inne i bostaden, se till att alla fönster är stängda. Om piloten ljuset inte antänds på första försöket, omedelbart tillåta friskluft i att skingra ansamling av någon gas innan du försöker återuppliva piloten.

Undvika brännskador

Kanske är den mest skrämmande delen av belysning piloten risken för att bli bränd av lågan. Även om en kort match kan användas att tända piloten, tillåter det inte mycket tid att göra så. Använd en spis match eller en grill lättare att minimera risken för brännskador. Lågan kommer att pågå längre, och du kan undvika att sätta handen i varmvattenberedaren.

Håll ned återställningsknappen

Gas varmvattenberedare har en knapp, oftast röd i färgen, ovanpå rutan temperatur kontroll. Vissa modeller kombinerar knappen och kontrollvredet. Med antingen design, måste knappen hållas när belysning piloten. Alltför ofta släpps knappen omedelbart så snart som pilot ljus. När knappen släpps, piloten släcker ofta och problemet är felaktigt tillskrivs en defekt termoelement. Håll knappen nedtryckt i ca en minut efter pilot ljusen innan du släpper den.