Tips om att ta bort plastgolv

Tips om att ta bort plastgolv

Ta bort plastgolv är nödvändigt att i de flesta fall när du vill fastställa nya golv. Gör det själv kommer att ta avsevärd tid. Det är viktigt att arbeta noggrant så du har den bästa grunden möjligt att lägga ditt nya golv.

Instruktioner

•Använd en mattkniv att skära upp vinyl golv i remsor eller bitar som är lätta att arbeta med och ta bort. I allmänhet remsor som är ca 8-inches bred är perfekt och gör för enkel avlägsnande och omhändertagande. Du kan klippa remsor som du arbetar, om så önskas.

•För en spackel under varje remsa att ta bort den. I vissa fall kan du behöva skrapa vinyl från golvet. Detta gäller särskilt med golv som är full bundna, vilket innebär att hela golvet hade limmet appliceras på den innan golvet lades.

•Look på sub ordet för att se om det finns någon lim kvar. Om du ser några kvar, Använd en mejsel att ta bort den. Alternativt kan du använda färgborttagningsmedel. Om du gör detta, öppna alla fönster i rummet för att ventilera området och bär en mask eller respirator.

•Sand golvet. Du kan göra detta med hjälp av en golv slipmaskin. Om ett floor slipmaskinen inte är tillgänglig kan du använda en automatisk slipmaskin eller sand området för hand med 600-slippapper. Undergolvet bör vara så smidig som möjligt så att den nya golven ansluta sig ordentligt och se så jämn som möjligt.

Tips & varningar

  • Torris kan du ta bort plastgolv. Detta är ett bra alternativ om du vet att limmet innehåller asbest. För att göra detta, måste du använda handskar och placera bitar av torris på vinyl golv fram till att området är fryst, sedan chip bort golv. I vissa områden är torris olagligt att inneha utan tillstånd.
  • Om plastgolv kunde har satts före 1980, finns det en chans att limmet innehåller asbest. På grund av detta, bör du använda försiktighet i att ta bort den. På ett minimum, bära kläder du kan kasta bort, en andningsskydd och handskar. Du ska duscha så snart du är klar att ta bort golv.