Tips om att ta bort färg från en matta

När du tar bort färg från mattan, alltid behandla fläcken omedelbart. Ju längre du väntar, desto svårare blir det att ta bort fläcken.

Handla snabbt

När färgen har torkat, är det nästan omöjligt att ta bort från mattan. Snabbt torka upp överflödig färg med en ren handduk. När du har tagit bort så mycket färg som möjligt, finns det flera metoder du kan använda för att försöka ta bort fläcken.

Gnugga alkohol

För en liten fläck, häll gnugga alkohol på en vit duk och blot fläcken med trasan. Upprepa detta tills ingen färg överförs till duken. Endast Använd om möjligt en blotting rörelse. Om du måste gnugga gnugga bara i en riktning att bevara mattan högen. Vara försiktig med att blöta mattan med alkohol, så detta kommer att förstöra latex banden mellan mattan och stöd.

Diskmedel

Svamp på fläcken med kallt vatten och blot överflödigt vatten med en annan ren handduk. Blanda 1 tsk mild diskmedel med en kopp varmt vatten och arbeta in lösningen i mattan med en blotting rörelse. För att skölja, tillämpas kallt vatten med en sprayflaska. Blot för att ta bort överflödigt vatten. Upprepa så många gånger som nödvändigt att ta bort färgen. Låt området torka.

Väteperoxid

Fyll en sprayflaska med 3-procentig väteperoxid. Fukta fläcken utan blötläggning mattan. Låt det stå i en timme. Blot fläcken med en ren vit trasa att se om någon färg överföringar. Om så sker, upprepa proceduren tills området är fläcken gratis. När fläcken bort helt, tillämpa ett lager hushållspapper till området våt och tynga ner med en tegelsten att absorbera fukt.

Torkad färg

Att ta bort torkad färg från mattan ibland kräver en språng av tro. Först måste du bli av med paint fläcken, sedan kan du behöva bli fet fläcken kvar från att ta bort fläcken.

Lossa färgen genom att tillämpa WD-40 eller en fet färgborttagningsmedel som Goo borta. Arbeta den in i mattan och låt det sitta i 15 till 20 minuter. Med en ren trasa, gnugga området och försöka ta bort någon av torkad färg. Om det kommer från, och arbeta bort så mycket av färgen som du kan. Efter du har tagit bort så mycket färg som möjligt, Använd en hård borste för att skrapa bort återstående färgen. Slutligen, noga använda ett rakblad att försiktigt skrapa färg bort små områden där den finns. Du kan behöva tillgripa använda sax för att klippa ut enda matta trådar.

För att ta bort eventuella fläckar kvar från smörjmedlet, blanda 1 msk av fett-undanröja diskmedel med 1 msk vit vinäger i 2 koppar varmt vatten. Svamp i blandningen på fläcken och blot tills vätskan absorberas. Uppföljning av snyltar området med rent vatten. Läska torrt.