Tips för rengöring rökskador

Tips för rengöring rökskador

Om din hem eld inte har fullständigt förstört din personliga tillhörigheter, kommer det förmodligen har täckt dem i tjocka rökskador. Rökskador kan visas svart och förkolnade, eller det kan göra objekt i ditt hem ser fet och gul. Arbeta för att ta bort rökskador så snart som möjligt för att förhindra den från att bosätta sig i och bli en permanent del av ditt hem.

Kontakta försäkring

Om ditt hem var försäkrade mot brand, eller om du har en renter försäkring som täcker brandskador som, kan ditt försäkringsbolag betala för en professionell brand konservator komma och rengöra vissa objekt i ditt hem. Alltid kontakta ditt försäkringsbolag för att se om detta är ett alternativ innan du börjar rengöra objekt själv.

Ventilera när du rengör

Rökskador ser inte bara dåligt, men det också luktar stickande och dammiga. Denna lukt kan genomsyra porösa objekt i ditt hem som mattor, klädsel eller sängkläder. Innan du börjar rengöra objekt, öppna dörrar och fönster att släppa in så mycket luft som möjligt. Placera en fläkt i rummet för att cirkulera luften om du inte har ett tak eller vinden fan.

Torka objekt snabbt

Ofta, fick som skadades av rök också plaskade med vatten under brandbekämpning. Torka dessa poster så snart som möjligt genom att placera fans bredvid dem eller genom att hänga dem till torrt ute i solen. Detta är särskilt viktigt för torkning mattor, mattor och sängkläder. Om dessa objekt fortfarande är våt, kan de skada trä sängar, golv och möbler.

Ren sot

Sot kommer att täcka de flesta ytor i ditt hem, och det kan vara svårt att ta bort med en vanlig tvål och vattenlösning. Använd i stället gnugga alkohol för att skära igenom den fett och olja som ofta förknippas med sot fläckar. Doppa en skurborste i gnugga alkohol och borsta väggar och golv med den.

Ta bort rök lukt

Även efter att du tar bort alla sot fläckar, kan du fortfarande märka en rök lukt i ditt hem. Eliminera detta genom att spraya vinäger i luften och in i hårda ytor i ditt hem. Strö över mjuka ytor med bakpulver. Placera en skål full av vit vinäger i mitten av rummet och låt det avdunsta långsamt för att neutralisera lukter under flera dagar.