Tips för hur man böja en elektrisk Conduit

Tips för hur man böja en elektrisk Conduit

Elektriska conduit ger skydd för elektriska ledningar från mekaniska skador. Det krävs när som helst en tråd är utsatt för vardagsrum eller utsidan av hemmet. Det förhindrar oavsiktlig genomträngningen av den tråd isolering vilket kan leda till elektrisk ström. Installationen av denna kanal kräver böjning för att följa väg av tråd. Eftersom conduit kan göras från olika material, finns olika metoder för att böja den.

Typer av böjar

En körning av conduit definieras som sin väg från källan till destinationen. Längs denna väg är conduit begränsad till att göra mer än sammanlagt 360 grader av böjar. Detta kan delas lika i 90 graders hörn eller någon kombination av böjar lika med eller mindre än den begränsade mängden. Anledningen till denna gräns är att hjälpa i driften av ledare inom ledningen. När kabeln dras genom kanal, blir det allt svårare med mer böjar.

EMT Conduit

EMT conduit är en ljus mäta metallrör som är cirka 40 procent mindre tjock än stela stål. En specialiserad manuella verktyg som kallas en EMT bender används för att ändra riktningen av denna pipe. Sätt in röret i bender och använda den långa spaken bifogas bender kraft på röret. EMT kanal är böjd jämnt längs en rund kanal i bender.

Stela stål Conduit

Eftersom stål styva rör med tillbehör är gjorda av tjockare gauge stål, måste det vara böjd med en hydraulisk bender. Denna mekanisk anordning levererar kraften nödvändigt att böja röret. Installera röret i de hydrauliska benders dör och hand pump handtaget för att tillämpa hydraultryck till röret tills den når önskad form.

PVC Conduit

PVC conduit är vanligt på grund av dess låga kostnader. Böja den kräver uppvärmning röret på plats av böjen med en propan fackla. När den har nått rätt temperatur för att göra det flexibelt, böja röret mellan dina två händer och håll tills den svalnar. Värme röret jämnt och utan att bränna yttre kräver en del tålamod och uppmärksamhet på detaljer.