Tips för att installera persienner i ett Cement Block hus

Tips för att installera persienner i ett Cement Block hus

Det finns fördelar och nackdelar för ett hus byggt av cementblock, brukar kallas aska block. En av nackdelar med att detta byggnadsmaterial är att det är svårare att hänga saker på väggarna, till exempel bilder, hyllor och persienner. Låt inte din aska block väggar avskräcka dig från att installera fönsterbehandlingar du önskar--det tar bara en annan uppsättning verktyg och några felsökningstips för att arbeta med frimureriet i stället för gips och trä.

Hängande fönster fönsterluckor

Om du vill hänga persienner, oavsett typ av vägg, måste du först placera fästena överst i fönstret för att säkert hålla mörkarna som de hänger ner framför fönstret. Du måste skruva fast monteringskonsolerna på plats efter noggrant mätning till rätt plats. En borrmaskin kan göra uppgiften ganska lätt. Efter fästena är upp, helt enkelt glida huvudet ramen av mörkarna på plats. Ibland klickar huvudet ramen bara på plats medan andra modeller kräver du att skruva mörkarna till monteringskonsolen.

Verktyg

Aska block är mycket svårare att borra i än gips eller trä, verktyg du behöver för att installera persienner måste därför vara mer tunga. Använd en roterande borrhammare med en borr hårdmetallspets murverk. Den roterande borrhammare flyttar borr och tillbaka också så runt att tillåta lite smidigt penetrera aska block utan sprickbildning eller flisning. Murverk borr är tät nog att göra små chips i aska block och skapa ett hål för monteringskonsolen. Det kommer att skapa mycket av damm, så har en tråd borsta händig att regelbundet rensa ut öppningen.

Ankring

Att säkerställa fästena är ordentligt på plats i en aska block vägg, använda konkreta ärm ankare, även känd som frimureriet ankare eller bult ärm ankare. En normal skruv har ingenting att greppa inuti ett konkret hål, så konkreta ärm ankaret fungerar som en brygga mellan aska block och skruven. Kontrollera storleken drill bit matchar konkreta ärm ankaret. En gång du har borrat hålet genom att peka på konkreta ärm ankaret på plats för att skapa en inre yta för skruvarna för att ta tag. Använd de skruvarna som kom med konkreta ärm ankare till perfekt, robust passform. Installera fästena som vanligt att hålla mörkarna på plats över fönstret.

Tips

Närhelst du borra i aska block, bära skyddsglasögon för att skydda dina ögon från bitar av skräp och damm. En mask är också nödvändigt att skydda lungorna från damm. Som du borrar, stödja den så att borr är vinkelrät mot betongväggen. Detta säkerställer ett nivå hål snarare än en som vinklar upp eller ner. I stället för en stålborste, rensa ut allt damm från borrade hålet genom att trycka på en shop vac slang till öppningen. Som du borrar, kontrollera borr tillfälligt för skräp fast vid den.