Tips för att avskilja tvätt

Tips för att avskilja tvätt

Gör tvätt kan bli tjatigt, särskilt när du tvättar olika typer av kläder. Göra denna syssla lättare genom att organisera det sätt du gör din tvätt. Starta genom att separera tvätten innan tvätt för att spara tid och förhindra skador på dina kläder. Inte alla tvätt objekt är densamma; Därför är skiljer dem viktigt.

Använda tvätt lagerplatser

Organisera din smutstvätt genom använder lagerplatser och markera dem med lämpliga etiketter. Sortera tvätten är lättare kommer tvätt dag när du placerar objekt i deras utsedda lagerplatser. Använda en enstaka lagerplats för varje typ av tvätt eller köpa en tvätt arrangör med avdelare från din hem förbättring butik. Dessutom ger en personlig tvätt lagerplats för varje medlem av familjen, och har var och en av dem satte sina kläder i lämpliga lagerplatser före tvätt dag.

Separat av färg

Utse en lagerplats för varje objekt med liknande färg eller nyans. Utse en lagerplats för vit, lätta, medium och mörk tvätt. Lagerplatsen märkt "light" bör endast innehålla en blandning av grädde och mycket blek eller pastell färgade tvätt. Lagerplatsen märkt "medium" kan omfatta khaki eller medium - till ljusa objekt som ljus grå eller ljusbrun. Lagerplatsen märkt "dark" bör endast omfatta blåjeans och andra mörkare färgade objekt. Undvik blandning för att förhindra att objekt med blödning färger från att förstöra andra poster i tvätten. Dessutom tvätta inte ihop olika mörkare färgade kläder som blöder. Till exempel tvätta en vinröd skjorta som blöder separat från ett par blå denim byxor som blöder för att undvika förstör varandra.

Separat av tvättprogram

Separat genom att tvätta cykeln efter du separat varje färg. Läs vård etiketterna på varje objekt för att se vilken tvätt cykel för att använda beroende på vilken typ av tyg. Sätta ihop alla gillar färger som har liknande tvätt behov. Använd vanlig tvätt cykeln med varmvatten och torktumlare normalinställning för vita gjorda av bomull. För färgade objekt, använda vanlig tvätt cykel, varmt eller kallt vatten (beroende på tyg typ) och normal torkning cykel. För permanent press, använda permanent tryck på cykel, kallt vatten och permanent tryck torktumlare inställning. För kläder som är känsliga, använda ömtålig tvätt cykeln, kallt vatten och känsliga (låg värme) torktumlare inställning. För ull, använda känsliga cykel, kallt vatten och tumla torrt (ingen värme) inställning.

Du kan välja för att handtvätta känsliga poster och ull. Lägg dem på en plan yta eller hänga att luften torr. Spela säkert med delikat och kalla inställningar om etiketten saknas, och om du inte är säker på vad tvätt cykel att använda.

Ytterligare Tips

Färgade lagerplatser används för att göra sorteringen lättare. Till exempel använda en vit lagerplats för vita, en elfenben bin för lampor, en ljus bruna bin för medelstora färgade kläder och en mörk blå bin för mörkare färgade kläder. Använda mesh tvätt väskor för dina familjemedlemmar för att göra hantering och lagring enklare.

Separat kraftigt nedsmutsade föremål som fet eller leriga kläder att undvika kontamination eller färgning andra kläder som inte är alltför smutsigt. Tvätta trasor, svampar och gummi skor separat från kläder.