Testa en tenn-fodrade koppar pott

Mest koppar köksredskap är fodrad med tenn, som inte är reaktiv till sura livsmedel och förhindrar kopparen från rost. Över tid och med dagligt slitage, kan tin beläggningen av koppar krukor bära ner. Det är viktigt att få koppar krukor åter konserverad tid om du kommer att vara matlagning mycket sura livsmedel i dessa. Sura livsmedel innehålla tomater, bönor, de flesta spannmål och kött. Testa dina tin-fodrade koppar krukor ungefär ett år att avgöra huruvida det är dags för nytt förtenning.

Instruktioner

•Kontrollera färgen på tenn foder din koppar potten. Som tin blir äldre blir det mörkare i färgen. Mörkare färgade tenn påverkar inte nyttan av koppar potten, men ibland tenn har nöts bort helt och ägaren inser inte det eftersom torkad mat imiterar färgen på tenn. Observera färgen på potten innan vi går vidare till nästa steg.

•Våt en pappershandduk och vrid ur den extra vattnet.

•Använd en liten prick av skålen rengöringsmedel på insidan av koppar potten. Gnugga fläcken med vått hushållspapper.

•Titta på för en färgförändring på plats du gnugga. Om plats svängar silver, är mörk färg på insidan av krukan torkade livsmedel. Om färgen är koppar eller mörka, på förtenning är borta och du ser att koppar eller stål under.

Tips & varningar

  • Efter åter förtenning din köksartiklar, förlänga livslängden på nya burken genom att undvika rengöringsmedel och tvättmedel som innehåller syra. Tvätta tin-fodrade koppar köksredskap med tvättmedel som inte innehåller tri natriumfosfat, meta-silikat eller klor. Tenn är mycket reaktiva till dessa kemikalier och kommer att försämras om den utsätts för dem över tiden. För att undvika en uppbyggd av livsmedel på din förtenning, tvätta och skölj din Köksartiklar omedelbart efter att du använder det, och torka den med en handduk istället för att låta det luft torka. Använd endast disktrasor och svampar när du tvättar konserverad köksredskap, som rengöring slipmedel som skur kuddar och skrubbsår kommer att lossa eller ta bort den förtenning.
  • Använd inte konserverad köksredskap vid höga temperaturer. Tins smältpunkt är 450 grader Fahrenheit.