Termostat reparation

Finns tre huvudsakliga typer av hem termostater: lågspänning, nätspänningen och elektroniska. Låt inte skillnaderna lura dig eller få dig förvirrad. Oavsett vilken typ av termostaten är på väggen, är det lätt att reparera och ersätta. Alla termostater arbetar på samma principer, och när det gäller felsökning, de kan alla stöter på samma problem och kan fastställas på samma sätt.

Svårigheter att ledningar

Termostaten är ibland att skylla när din värme och kylsystem inte körs korrekt. Detta kan variera från konstiga temperaturvariationer utan värme eller kyla alls.

Sladdar kan ibland lossnat inuti termostaten. Det är lätt att kontrollera och lösa. Stänga ner din centralvärme-och luftsystem, och ta i ansiktet av termostaten.

Inte bli överväldigad om insidan av din termostat har flera olika trådar. Termostater för de flesta kommer att ha en enkel terminal med ledningar för uppvärmning, kylning och en fläkt. Om ett hem har värmepumpar eller central luftkonditionering, kan det finnas fler sladdar. Kontrollera att dessa ledningar inte är trasiga, lös eller sliten.

Ibland lossnar trådarna om framsidan av termostaten på för hårt. Om allt kollar och trådarna är intakt, rengöra alla smuts och skräp som kan vara innanför termostaten.

Rengöring

Damm och föroreningar kan ansamlas inuti en termostat, som kan kasta enheten av och orsaka att ha svårt att justera temperaturen för värmesystem. Använd en liten pensel för att rengöra runt kablar och spolar termostaten är öppen. Ta bort termostaten kroppen genom att skruva loss den från väggen och rengöring bakom den. Försök att få bakom fan spaken genom att dra den tillbaka och glider en bit vit bond papper bakom. Flytta den fram och tillbaka för att få bort eventuellt skräp.

Utjämning och ersättning

Om rengöring och kontrollera ledningarna inte har löst problemet, kontrollera att termostaten är nivån på väggen. Om en termostat har installerats felaktigt, kan det orsaka ugnen ha högre eller lägre temperaturer än önskat. Använd en vanlig nivå eller en vägda sträng för att kontrollera om termostaten är nivå på väggen.

Om utjämning fortfarande inte kan åtgärda problemet, byta ut termostaten. Ta bort trådarna från deras terminaler och installera en ny termostat. Om du har en värmepump eller central luftkonditionering som kräver många sladdar, rådfråga en professionell för att sätta i nya termostaten. I själva verket kan de flesta yrkesverksamma kunna styra dig mot nya termostater som hjälper dig spara pengar på värme och kyla.