Tecken & symtom av mögel i huset

Tecken & symtom av mögel i huset

Låt inte de HEPA filter lura dig. Du kan aldrig bli av alla mögelsporer. De ständigt svävar genom luften, oavsett om du sitter i din trädgård eller i vardagsrummet. I huset trivs mögelsporer på våta och fuktiga ytor, som mat, matta, trä och andra porösa material. Så om du har haft översvämning eller läckande VVS, det finns flera tecken och symtom av mögel i huset som du bör se upp för.

Sjukdom

Andningsproblem, som astma och allergier, blossa ofta upp om du har mögel i huset. Samma sak om du har en immunhämmande sjukdom som cancer, HIV eller även om du har fått en organtransplantation. Även om du bara milt känslig för mögel kan du lida med en rinnande näsa, kliande ögon, hudirritation eller pipande andning. Spädbarn och barn tenderar att vara mycket sårbara för dessa problem eftersom deras immunsystem fortfarande under utveckling.

Visuella

Även om svartmögel---kallas Stachybotrys---tar ofta emot huvuddelen av uppmärksamhet på grund av sin giftighet, kommer mögel faktiskt i en regnbåge av färger inklusive vit, rosa, orange och grönt. Det kan se ut som små prickar över ytan på det infektera objektet. Det kan ha en furry titt, eller det kan bara Visa som missfärgningar på dina väggar. För att avgöra skillnaden mellan smuts och mögel, spraya blekmedel direkt på missfärgning. Om det är mögel, kommer färgen blir svag eller försvinna helt.

Lukten

En unken och jordig doft visar vanligen ett mögelproblem. Källare håller ofta en hel del fukt, så det är ingen överraskning att många av dem har också den unken lukten. Om inte du är säker på om ditt hem har en unken lukt, stänga av luftflödet, Stäng alla fönster och dörrar och lämna för en dag eller två. När du kommer tillbaka kommer du att kunna lukta en unken lukt om det finns en pågående mögelproblem.

Förebyggande

Formar älskar fukt. Bli av med fukt och du ska sluta mögel. Fixa de läckande rör. Undersöka mattor och stoppning som har varit tidigare våta. Reparera det läckande taket. Kontrollera om kondens runt VVS och fönster. I vintern, upprätthåller en 20 till 40 procent luftfuktighet nivå, och mindre än 60 procent annars.

Rengöring

Innan du börjar rengöra mögel, måste du ha skyddsglasögon, gummihandskar, långa byxor och skjorta och en N95 eller N100 respirator. Om mögel har redan börjat växa på porösa ytor som papper, matta, isolering eller takplattor, lägga den i en plastpåse, förslut den och kasta bort. För nonporous ytor som glas, metall, plast och massivt trä, du vill skura ytan med varmt vatten och en icke-ammoniak baserad tvål. Följa upp genom skrubbning med en halv kopp blekmedel i en gallon vatten. Grundligt luften ut alla ytor så att mögel inte kommer tillbaka.