Tea Tree olja löss Remedy

Tea Tree olja löss Remedy

Huvudlöss är ett vanligt problem när barnen börjar skolan, oavsett hem och barnets renlighet. Tea tree-olja är ett effektivt verktyg för att eliminera och förebygga huvudlöss på barn och vuxna, och för att hålla hemmet parasit-fri.

Fördelarna med Tea Tree olja

Ren tea tree olja, Melaleuca alternifolia, är en starkt desinfektionsmedel och antiseptisk med läkande och lugnande egenskaper som kommer att lindra klåda och läka sår i hårbotten. Insekt och parasit myggmedel egenskaper tea tree olja kommer också att uppmuntra Lössen att hitta ett nytt hem.

Behandling av huvudlöss

För första behandling, lägga till 1 oz. tea tree olja i 1/2 dl olivolja och mätta huvudet med blandningen. Gnugga in oljan i hårbotten och låt det sitta i 30 minuter. Skölj håret i varmt vatten och borsta håret med en fin tand kam att ta bort buggar och ägg. Följa upp med en blandning av 25 droppar tree olja och 2 koppar vatten. Skölj håret med detta tre gånger om dagen i en vecka. I en ren sprayflaska, blanda 1 tsk tea tree olja med 1 dl vatten och spraya på husdjur, mattor och madrasser att hålla Lössen bort.

Att förhindra löss

För att förhindra en löss angrepp, tillsätt 10 droppar ren, kvalitet tea tree olja till en 8 oz. flaska schampo. Tvätta håret en gång i veckan med schampo, gör det möjligt att sitta i fem minuter före sköljning.