Tapet gränsen idéer

Tapet gränsen idéer

Tapet gränser erbjuder ett billigt sätt att klä upp ett rum. Horisontella remsor av tapet varierar i höjd, men de flesta är runt 5,5 till 9 inches i höjd. Rullarna tapet gränsen är vanligtvis före inklistrade att göra installationen enkel. Mönster varierar också allmänt så kan du hitta en muren accent som passar nästan alla rum, från en formell vardagsrum till en ljus, karaktär-tema barnens rum.

Taket Trim

Tapet gränser arbete väl runt den övre kanten på väggen för att skapa en kantlinje längs taket. Konceptet liknar listen som ibland placeras runt överkanten på väggen. En tapet gränsen på taket kan maskera målning problem om du inte får en exakt rak linje i taket. Tapet gränsar på toppen av väggen är mycket mer prisvärd än trä trim bitar som gör dem till ett populärt alternativ för dem på en budget.

I taket

Mindre vanligt är att tillämpa den tapet gränsen i taket. Detta skapar en bricka tak effekt, särskilt om du använder en tapet gränsen av högre höjd. För bästa utseende, spetsiga hörn så bitar linje prydligt. Denna tapet gränsen accent idé fungerar inte om du har ett popcorn tak eller andra ojämna innertak.

Tappad gränsen

Istället för att placera gränsen just längs taket, försöka släppa det ner en fot eller så. Detta lägger intresse i den övre delen av rummet. Du kan måla väggen alla en färg eller måla den en annan färg ovan tapet gränsen. Om du målar området ovanför gränsen samma färg som taket, kan det ge en illusion av ett lägre tak. Denna effekt är idealisk i hem med riktigt högt i tak. Exakta hängande höjden är upp till dig så spela med placering tills du hittar en höjd du.

Stol järnväg

En annan tapet gränsen alternativ är att hänga den på stol järnväg höjd. Detta bryter upp rummet och lägger till detalj i mitten av rummet. Denna teknik fungerar också bra om du vill måla den övre och nedre halvan av rummet två olika färger. Du vill markera färgen dividera höjd runt rummet för enklare målning. Måla linjen där färgerna möts behöver inte vara perfekt, men om du variera mer än höjden på tapet gränsen ser du den andra färgen över eller under gränsen. När målningen är torr, hänga tapet gränsen för att täcka raden färg. Du kan placera din stol järnväg på valfri höjd, men den allmänna riktlinjen är att placera den upp från golvet ca en tredjedel av höjden på väggen. Om ditt tak är nio fot, det skulle vara en stol järnväg höjd ungefär tre fot från golvet.

Dörrar och fönster

En tapet gränsen har inte bo horisontella rummets ytterkanten. Det fungerar också väl runt dörrar och fönster som en accent. Som tak-applikation vill du spetsiga hörn för bästa utseende. Om du vill fortsätta leta runt i rummet, försöka köra tapet gränsen strax ovanför baseboard trim.