Taket rynkor efter målning

Paint skrynkling är en av många vanliga målning problem. När färg torkar, det verkar att bilda en hud som veck och rynkor och drar bort från ytan. De flesta paint misslyckanden är på grund av felaktig målningstekniker eller unfavorable villkorar, som hög luftfuktighet eller fukt.

Miljö

De optimala förhållandena för målning är svalare, torktumlare dagar. Färg kan torka ojämnt i ett rum som är mycket varm eller alltför fuktiga. Om lagrets översta färgen torkar innan färgen nedan har haft tid att ansluta sig till ytan, kommer att det orsaka färgen att rynka och rynkor.

Tvätta taket innan målning

Måla ytor måste vara rena och torra innan färgen används. Om någon smuts, vax eller olja återstår, förhindrar det färgen från limning med ytan. Kök och badrum väggar och tak kan vara belagd med ett tunt lager av olja från matlagning eller skönhet. Färgtillverkare rekommenderar generellt tvätta väggar och tak innan målning, men vissa husägare hoppa över detta steg bråttom att börja projektet.

Primer ansökan

I de flesta fall tillämpas en god kvalitet primer före målning. Tillverkaren av primer listar torktider på etiketten. Rusar jobbet kan resultera i paint misslyckande eftersom primer behöver tid att bota innan färgen appliceras över det.

Paint program

Tillämpa färgen för mycket kan bli skrynkligt färg. Tak färg är något tjockare än andra typer av färg för att hämma droppar under ansökan. Rör ner färgen väl innan du ansöker. Den paint rollern bör vara väl belagd med färg men inte täckas så tjockt att det är mättad och droppande.

Att förhindra tak rynkor

Om möjligt välja en dag när vädret inte är varm eller fuktig att måla om. Skrynkliga färg inte kan fastställas rumpa skrapas bort av taket med en skrapa. Slipa ytan lätt efter skrapningen och belägga taket med en kvalitet primer, gör det möjligt att torka ordentligt innan du tillämpar färg. Du vill använda färgen i två tunna lager snarare ett tjockt lager. Ventilera rummet efter målning kommer att uppmuntra färgen att torka jämnt.