Taket mögel behandling

En fråga som kan göra ditt hem fula vid första anblicken är taket mögel. I de flesta fall taket mögel är inte en fara för din hälsa, men det är inte något du vill se, och om det fortsätter att växa det kan orsaka skador på bältros.

Säkerhet

I de flesta fall du kan ta bort mögel från taket själv och behöver inte ringa en professionell service. Men tänk på att arbeta på taket är farligt. Mögel på taket kan vara mycket hala eftersom det tenderar att behålla fukt. Du bör undvika att gå på områden som drabbats av mögel. Även utan mögel, kan tak vara förrädiska att manövrera över. Om du har en mycket brant tak, kan det vara nödvändigt att installera taket jacks innan du börjar arbeta. Taket uttagen är metallfästena som du spika i taket. Styrelser kan sedan fästas i fästena till ger ett plant och stabilt underlag för dig att gå på. Undvika gå runt kanterna på taket, eftersom dessa områden är det enklaste att falla bort av. Använder en stege när du arbetar på taket kanter och arbeta från marken upp.

Beredning

Om du använder inga kemikalier att ta bort mögel, måste du vidta vissa försiktighetsåtgärder. Kemikalier som kan skada eller döda vegetationen runt ditt hus, så du måste se till att buskar och gräs kommer inte i kontakt med kemikalier. Innan du börjar, buskar och gräs runt kanten av huset och sedan täcka dem med plast. När taket rengöring är klar, ta bort plasten och vatten vegetationen igen.

Blekmedel

Klorin är kanske den vanligaste metoden för att avlägsna mögel. En del av blekmedel blandas med med två delar vatten. Använda en typisk trädgård spruta är ett bra sätt att tillämpa lösningen. Tillämpa den blekmedel lösningen på alla områden av taket som drabbats av mögel. Om du känner att behöver du skrubba mögel, gör så mycket lätt med en borste fäst till en stolpe. Låt lösningen ställa in bältros i flera minuter, innan du tvättar lösningen med en vattenslang. Om mögel finns fortfarande, upprepa processen.

Syre blekmedel

Om du letar efter en giftfri lösning att ta bort mögel, kan syre blekmedel användas. Syre blekmedel kan köpas i ett pulver och i kombination med vatten för att göra lösningen. Metod för rengöring är exakt samma som med hjälp av blekmedel. Spraya lösningen på taket, låt det i bältros och sedan skölja lösningen bort.

Förebyggande

När du har tagit bort mögel från taket, kommer att du vilja ta så många steg som möjligt för att förhindra det från att växa tillbaka. Koppar remsor kan infogas under raderna av bältros högst upp på taket. När det regnar, kommer koppar partiklar att spolas ner ytan på taket. Koppar är som gift för mögel, och kommer att hindra det från att växa tillbaka. Zink remsor kommer också att förhindra tillväxt av mögel på taket, och metoden för att använda dem är precis detsamma som att använda koppar remsor.

Fukten

Tak som ansikte i norr kommer att vara mest sannolikt att färgas med mögel. Detta beror på den norra sidan av ett hus får minst mängd solljus, så fukt kommer sannolikt att förbli på taket längre i dessa områden. Skugga från träden kan också hindra torkningen. Om du har träd nära hus, kan du klippa någon överhängande lemmar för att förhindra mögel från att växa tillbaka.