Taket blinkande alternativ

Bly är ett material som har funnits i århundraden, tack vare sin tillgänglighet och formbarhet. Dess användning i byggnad har också funnits i århundraden. Massor av slott och herrgårdar finns kvar i Europa, och bland andra användningsområden, kan du hitta bly i sina fönster, på deras tak för blinkande och även, i sin pipor för VVS. Det var inte förrän under 1900-talet som oron för giftiga egenskaperna för bly gjorde dess användning mer noggrant reglerad. Samtidigt som en effektiv material för blinkande livslängd och förmåga att stöta bort vatten, är det värt att överväga andra blinkande alternativ när du ersätter eller bygga ditt tak.

Polyisobutylen blinkande

Detta blinkande, som bly, är formbara och kunna ta på den profil av alla tak som den tillämpas, därmed, att hålla sin förmåga att förhindra införandet av vatten i byggnaden. Detta material kan också extrema vädret i temperatur, vilket är särskilt viktigt på platser där kallen vintern och sommarhettan är närvarande. Polyisobutylen blinkande har en annan fördel som bly inte påstå: det är mycket lätt att installera, som kräver endast sax eller kniv att skära och medföljande självhäftande remsor att följa det taket.

Koppar

Koppar är ett vanligt blinkande material. Det fungerar så bra som bly i att det stöter bort vatten väl, och du kan löda det enkelt om du har att göra lederna eller anslutningar. Största nackdel är dess kostnad; koppar kostnader leder mer än för användning som blinkar. Slitstyrkan gör det dock väl värt övervägande.

Aluminium

Aluminium är ett bra alternativ till leda i att det är lätt att arbeta med och billigare än koppar. Men du kan inte löd den medan du arbetar på taket ("i fältet" i byggnaden-tala). För att göra lederna eller anslutningar, måste du använda fästelement och försegla det med täta.