Taket alger borttagning

Att hålla ditt tak estetiskt vackra och fungerande ordentligt kan vara tidskrävande. Alger för mycket på ditt tak inte kommer orsakar några strukturella skador, kan men vara väldigt ful. Taket alger kan också vara ganska HAL, vilket kan vara farligt om du någonsin har att gå runt där uppe. Lyckligtvis tak alger borttagning är enkel och inte kommer att kosta dig mycket pengar. Allt du behöver är en scrub kvast, vissa syre blekmedel och en pump spruta.

Förbered ditt tak

Ta bort eventuellt skräp från taket som bladen. Borsta bort med din scrub broom. Inte fokus på rengöring bort algerna ännu. Bara laga en tydlig område som du kan gå på utan att snubbla eller halka. Detta banar också väg för din syre blekmedel lösning för att täcka alla alger utan några hinder.

Syre blekmedel Spray

Skapa en syre blekmedel lösning som man kan behandla taket algerna. Syre blekmedel är säkert att använda för människor, djur och växter. Följ instruktionerna på din syre blekmedel behållare att avgöra rätt proportioner av pulver och vatten för en full styrka lösning.Läs in syre blekmedel lösning i en pump spruta. Använda pumpen spruta att helt täcka det drabbade området med syre blekmedel lösning. Att syre blekmedel att tränga in i 10 till 15 minuter. Syre blekmedel dödar alger. Algerna kommer att börja köra från ditt tak yta, vilket gör det utmärkt för att borsta.

Skrubba och skölj ditt tak

Använda scrub kvasten för att borsta bort de lossade döda algerna. Lägg till mer lösning till algerna om det inte har lossnat tillräckligt och det inte skrubba bort lätt. Skrubba tills alger ackumulering har helt och hållet separerade och taket ytan ser ren. Slang taket till skölj döda alger och syre lösning SÅPLÖDDER. Återanvända syre blekmedel lösning och upprepa processen om taket ytan är fortfarande färgad med alger. Medan algerna kommer att döda, kanske du behöver flera program att helt ta bort fläckar.

Tips och varningar

Ha skor med bra grepp, som alger och rengöringsvätska kan göra taket hala under borttagningen.Använd inte blekmedel, eftersom det är inte bara farligt, men kan missfärga ditt tak.Utför tak alger bort tidigt på morgonen, eller när det finns ingen stark hetta och direkt solljus. Stark hetta och direkt solljus kan Indunsta syre blekmedel förtidigt.