Tak bafflar anläggning

Bafflar, annars känd som rafter vents, är viktiga i ditt tak struktur. Detta är vad används med öppningar för att ventilera området så att fukt inte får fastna i rymden och så att luften förblir fräsch. Fukt som stannar i dessa områden kan orsaka mögel och röta så när dessa installeras måste det göras korrekt. Även installera bafflar är vanligtvis en del av jobbet isolering eller andra större projekt, om bafflar spricka som händer övertid, de kommer att behöva ersättas.

Försiktighetsåtgärder

Bära en hjälm och ögonskydd när du installerar den bafflar liksom löst sittande kläder. Ha skor som erbjuder bra fotledsstöd som de med gummisulor. Vara på jakt efter naglar sticker upp från golv eller väggar på vinden. Dessa kan orsaka smärtsamma sår. Placera en planka över någon bjälklag som du kommer att stå på för ge mer utrymme för flytta runt eller promenader. Placera i styrelsen så att det inte komprimera isoleringen mellan reglarna.

Bafflar finns i både 16 och 24 tum storlekar. Mäta det området där du tänker installera bafflar. Det måste finnas 1 tum utrymmet mellan karm och taket ytterhöljet på takfoten så köp rätt storlek av baffeln enligt mätningarna. Detta är mycket viktigt eftersom det garanterar att ventilationen inte är blockerad.

Enkel metod

Den enkla metoden att installera bafflar avser endast de som inte har gips installerat också. Använda en stege för att nå väggplattan och bifoga det med en häftpistol. Häfta det ovanpå väggplattan, takstol eller rafter, avstånd staples varje 4 inches. Bara installera öppningar där lägre öppningar finns så inte behövs var som helst annars.

Komplexa metod

När du har gips redan på plats betyder det att du har att genomsöka ända upp takfoten. Detta kan vara ganska svårt. Rensa i ventilationsöppningar av isolering som kan vara lös eller hängande. Du kan rensa den från insidan som du går eller en lövblåsare från utanför kan du driva det tillbaka. Om du arbetar från utanför, undvika alla kraftledningar som kan vara runt.

Medan du gör jobbet, bo på reglarna eller infört styrelsen. Ta bafflar och häfta ihop dem på plats som när det finns inget gips eller andra isolering när allt är klart. Även om metoden för häftning är samma, är det preparat som tar mest tid. Se till att du har tid att göra ett riktigt jobb.