Ta upp en gummi-Backed matta

Ta upp en gummi-Backed matta

Mattan ger ett mjukt, varmt golv material som fungerar bra i ett sovrum eller vardagsrum. Men när mattor blir slitna med ålder eller smutsiga från användning, är det dags att ersätta den. Ta bort mattor backas upp med gummi--även små mattor område med gummibaksida--tar extra ansträngning och några speciella verktyg.

Ta bort mattan

Det första steget i att ta bort gummi-backed mattor är peeling upp mattan själv. Det översta lagret skalar vanligtvis bort av gummibaksida, som sitter fast att undergolvet med mastix lim, enligt "Edmonton fastigheter varje vecka." Styckning mattan i mindre bitar gör det lättare att hantera. Försöker ta bort stöd och det översta lagret av mattan i en bit sällan fungerar--när mattan är borta får du tillgång till den envisa, fastnat på lagret av gummibaksida.

Skrapa

Det viktigaste verktyget för peeling upp oönskade gummibaksida är en skrapa. En mängd skrapning verktyg arbete för det här jobbet, inklusive specialitet enheter saluförs för att ta bort mattan uppbackning. En tapet rakapparat eller mejsel verktyg med ett långt skaft kvarstad fungerar lika bra och är lättare att hitta, konstaterar be verktyg prata. Skrapa upp stöd tar tid och ansträngning, men det är den enda metod som gör att du kan lämna en undergolvet som lövträ oskadade genom att vara noga med att inte trycka ut eller skrapa.

Lösningsmedel

De flesta lösningsmedel, inklusive färg tunnare och gnugga alkohol, kommer kommer att inte påverka den gummibaksida eller smälta det och göra en klibbig röra. En noggrann tillämpning av lack tunnare lossar mattan bakom utan att smälta det, enligt Aldon kemiska. Den tunnare du väljer att använda lacken bör har xylen eller toluen som huvudingrediens. Prova att använda både lösningsmedel program och skrapa för att ta bort så mycket av stöd som möjligt i tuffa fläckar.

Varma och kalla

Om skrapning och tillämpa lack thinner inte fungerar på mattan bakningen, måste en hårtork eller en värmepistol. Uppvärmning stöd med en värmepistol mjukar upp det och gör det lättare att skrapa fram. Kylning gummi fungerar också. Tunna skivor av torris harden stöd och någon lim används när anges över golvet, enligt "Edmonton fastigheter varje vecka." Använd tjocka handskar att förhindra brännskador från hantering av torris och hålla rummet väl ventilerad medan du använder den. Sprött gummi går sönder lättare när du använder verktyget skrapning på den.