Ta hand om koppar krukor

Nästan alla professionella kockar föredrar koppar grytor och kastruller till annat material. Koppar är hållbara och väl välskötta för krukor kan pågå i 20 eller 30 år. Koppar är en bra ledare av värme. Eftersom det jämnt värmer mat, är det svårt att bränna såser och soppor i koppar krukor. Koppar har fördelen av att vara dekorativa. Den dämpade glimten av koppar kastruller hängde på väggarna eller från Grytlappar är ett elegant tillbehör till alla kök som bosatt kocken ser ut som en professionell.

Matlagning med koppar

När du köper koppar köksredskap, kontrollera om utsidan har varit lackad. Lackering förhindrar koppar från mattas under frakt, men det måste tas bort innan du värma kastruller. Om de lämnas på smälter lacken, förstör pannan och din spis. Ta bort lack med aceton eller en lack thinner, som finns i de flesta järnaffärer. Var noga med att tvätta dina krukor noga efter användning av dessa kemikalier.

Insidan av koppar krukor är nästan alltid kantade med tenn, stål eller silver. Tenn är en mjuk metall och bör inte användas vid högre temperaturer än 450 grader F kommer att orsaka att tin att smälta.

Oavsett foder försök att begränsa tid tillbringar saltat vatten i uppvärmda krukor. Salt vatten kan orsaka gropfrätning i slemhinnan och ska bara läggas i sista stund till kokande vatten.

Använd inte matlagning sprayer med koppar krukor. De aktiva ingredienserna i sprejer lämnar rester på din Köksartiklar som är svår att ta bort.

Värm aldrig en tom koppar pott. Detta kan orsaka potten till varp. Samma skevhet kan hända om du placerar en varm koppar pott i kallt vatten.

Använda trä eller plast köksredskap uteslutande med koppar krukor, oavsett foder.

Använd alltid lägsta temperatur möjliga när matlagning med koppar eftersom det är en effektiv värmeledare. Det kan ta att hitta rätt temperatur när matlagning med koppar, men om värmen är för hög kan du skada både foder och utsidan av din koppar potten.

Rengöring koppar

När du är klar matlagning, tillåta dina kastruller att svalna. Tvätta i varmt varmt vatten med en mjuk trasa eller svamp och använda ett milt diskmedel. Använd en cirkelrörelse för att rengöra insidan av koppar köksredskap. Detta cirkulär rörelse är mest effektiva för att avlägsna mat och fläckar och förhindrar repor på slemhinnan. Placera inte i diskmaskin. Om du gör, kommer det att kraftigt förkorta din Köksartiklar livslängd. Tungt vattenspray i diskmaskiner kan fläck på utsidan av pannan samt ta bort koppar.

För fast-på livsmedel, använda en träslev till undan maten. Om det inte fungerar, fylla pannan med varmt vatten och låt ligga i blöt över natten. Du kan också göra en pasta av bakpulver och vatten för att använda på envisa mat. Låt pastan bo över natten innan du skrapa bort med en träsked.

Skölja koppar krukor noggrant för att ta bort rester kvar av tvättmedel. Alltid hand-torr koppar krukor med en mjuk trasa eftersom lufttorkning kan leda till vattenfläckar som färgar den koppar finishen.

Putsa koppar

Vissa kockar uppskattar den patina som bildar på ett väl använt koppar pott. Andra föredrar den dämpade glöd som bara kommer från en väl polerad pott. Det finns flera metoder för att putsa koppar. Du kan använda en kommersiell koppar renare eller du kan gnida på utsidan av din koppar krukor med halv citron beströs med salt. En annan hemmagjord formel är en pasta gjord av lika delar av salt, ättika och mjöl. Applicera och låt torka innan polering bort.

Oavsett vilken metod du väljer, Använd alltid en mjuk trasa för att tillämpa och buff off polering produkter. Efter polering, tvätta och torka dina koppar krukor för att ta bort eventuella kvarvarande rester.

Polska dina koppar krukor minst en gång varannan månad. Människor som lever i fuktiga områden kan ha att putsa deras koppar oftare. Alltid polska koppar om du ser tecken på vanära.

Om du gillar utseendet på den patina som bildar på koppar, se upp för små fläckar av Matt eller svärtar utanpå koppar. Detta skapar oroshärdar som orsakar mat att laga ojämnt. Du kommer att behöva polera dina koppar krukor om du ser denna spotting.

När man ska ersätta

Fodret håller koppar från reagerar med syror i mat. Byt ut fodret när det blir alltför urkärnade, är missfärgade eller bärs till den grad att du kan se koppar. Det är billigare att ersätta foder i en koppar pott än att köpa nya koppar köksredskap.

Vad man inte ska använda

Aldrig Använd slipande rengöringsmedel eller rengöring material på insidan eller förutom koppar köksredskap. Aldrig använda metall matlagning redskap utom vispar (metallen är böjd så det inte orsakar repor).