Ta bort ytan lim från GE Lexan

GE Lexan, en typ av UV-resistent, polykarbonat termoplast, är robust, lång-klädd plast används i allt från växthus till sport hjälmar och skottsäkert glas. När limmet hamnar på en hård yta som polykarbonatplast, är rengöring upp enkel och okomplicerad. Undanröjandet av de flesta moderna lim, kräver dock för liberala tillämpningen av lösningsmedel. Om typen av lim är okänd, kräver att hitta en framgångsrik lösningsmedel gissningar. Börja med svag, general-purpose lösningsmedel och arbeta igenom en samling av successivt starkare kemikalier tills du hittar rätt rengöring förening.

Instruktioner

•Combine 1 kopp varmt vatten och 1 kopp destillerat vit vinäger i glasbehållaren. Sponge denna lösning över limmet. Vänta fem minuter för att ge syran i vinäger tid att mjuka upp banden med limmet. Använda i utkanten av en kitt kniv för att skrapa bort ytan av utsläppet. Upprepa processen, att ta bort limmet bit för bit, tills utsläppet inte längre uppenbart.

•Coat spill i ett tjockt lager vaselin. Låt blandningen in för två till tre timmar, sedan torka området med en pappershandduk. Skjut i utkanten av en rakkniv under gränsa av utsläppet och försiktigt bända limmet från ytan av plast.

•Soak en pappershandduk i 70% isopropylalkohol, placera det över limmet. Lägg en bit plast cling wrap ovanpå handduken att hålla materialet torkar ut. Vänta 30 minuter, ta bort handduken och försiktigt skrapa bort alla lossade rester med en plast spatel.

•DAB på limmet med en bomullstuss fuktad med sprit. Tryck på bomull fast mot limmet och gnugga att lossa envis rester. Skrapa limmet bort så det mjuknar.

•Använd aceton till utsläppet om inte annat verkar fungera. Som den viktigaste ingrediensen i nagellacksborttagare kan aceton lösa upp färgen och emalj samt lim. Testa denna behandling i ett inconspicuous område först för att vara säker på att det inte kommer mar ytan av Lexan. Detta är särskilt viktigt om plasten i fråga har behandlats med alla speciella beläggningar eller tätningsmedel.