Ta bort vin fläckar från ylletröjor

Ta bort vin fläckar från ylletröjor

Ull är en naturfiber som måste få särskild omsorg för att bo i bästa möjliga skick. När din ylletröja är färgad med vin är det bäst att svara snabbt innan de vin suger för långt in ull fibrer. Skonsam borttagning tekniker och leveranser är bäst när du tar bort en vin fläck, eller någon andra fläcken, från ull, som alltför mycket agitation eller skura kan sträcka ut och skada fibrerna i din tröja.

Instruktioner

•Lay din ylletröja på en plan yta. Tryck hushållspapper i ull till veken ut vin fläcken. Cellstoff avfallshanteras smutsiga och fortsätta att suga upp utspillt vin tills inget mer vin överföringar till handdukarna.

•Täcka resterande vin fläcken med bordssalt. Lämna bordssaltet på ullen i 20 minuter så det kan dra ut mer av vinet från fibrerna. Pensla saltet av din tröja eller skaka den off utanför.

•Mix en del vit vinäger till två delar vatten i en hink. Fukta en svamp med utspädd ättika lösning och krama ur överflödig vätska. Svamp det resterande vin fläck på din ylletröja med vinäger-indränkt svamp.

• Fyll din Tom hink med kallt vatten och tillsätt ett par kapsyler av skonsam handtvätt tvättmedel för ull kläder. Njut din ylletröja tvållösning i 30 minuter före försiktigt tvätta den för att ta bort eventuella kvarvarande vin fläcken.

•Skölj din tröja i kallt vatten tills vattnet körs klart. Fastställa tröjan på en handduk och rulla handduken upp till dra ut vatten. Upprepa detta flera gånger tills tröjan är bara fuktig; Lägg din tröja på en torr handduk att avsluta torkning.

Tips & varningar

  • Spola en vin fläcken med vatten omedelbart att tvätta ur fläcken. Njut bara den färgade delen av ditt ylletröja.
  • Sponge envis vin fläckar med gnugga alkohol för att lyfta fläcken.