Ta bort vägg mögel bakom kylskåp

Mögel bakom kylskåp kan indikera ett vattenproblem med ursprung från kylskåpet själv. Väggen är mycket porös och absorbera fukt lätt, och som ett resultat, de kan snabbt bli värd för mögel och mögel tillväxt om en läckande apparat finns i närheten. Om du har mögel växer på väggen bakom ditt kylskåp, har du ett dubbelt problem. Du måste åtgärda orsaken till fuktproblem och eliminera mögel själv.

Instruktioner

•Dra kylskåpet från väggen och försiktigt dra ut. Om du har ett allvarligt fuktproblem, kan eluttaget skapa en brandrisk. Om mycket vatten samlats nära uttaget, stänga av elen innan du kopplar från enheten.

•Kontrollera kylskåp för läckor. Försök att hitta källan till fukt, och vid behov byta ut kylskåpet eller kontakta en expert om reparationer. Om du rengör mögel medan kylskåpet fortfarande läcker, mögel kommer tillbaka.

•Ta bort befintliga fukt. I vissa fall kanske du inte har en läcka alls. Mögel kan växa med hög luftfuktighet, och du kan åtgärda problemet genom att köra en avfuktare. För alltför stora läckage eller vatten skador, använda en våt-torr vakuum. För resterande fukt på väggarna, aktivera din centralvärme. Använd inte överdriven värme (som en kraftfull utrymme värmaren direkt framför väggen) torka gips, eller det kommer att spricka.

•Scrub din vägg med en blandning av 3/4 kopp blekmedel och 1 gallon vatten, iklädd icke-porös handskar. Blekmedel kommer att döda någon levande mögel och stoppa det från att spridas. Om regelbunden blekmedel stör dig, använda naturliga syre blekmedel. Låt blekmedel blandningen sitta i 15 minuter.

•Skölj din vägg genom att badda med en fuktig svamp. Efter bort alla spår av mögel och blekmedel, torka väggen en gång. Återför inte kylskåpet till sitt ursprungliga läge tills du har löst några läckage problem.

Tips & varningar

  • Om du har ett stort område av mögel eller mögel bakom ditt kylskåp, ringa en professionell. CDC definierar ett stort problem som mögel som överstiger 10 kvadratfot.