Ta bort tuggummi från gummi

Ta bort tuggummi från gummi

Oavsett hur försiktig du är, det är oundvikligt att du så småningom kommer i kontakt med används tuggummi och ta bort den. Begagnade tuggummi är klibbig och om du börjar bara dra det bort, det kommer att dra och få trådiga, bara dra bitar av, medan vissa tuggummi och rester bakom. Lyckligtvis är det möjligt att ta bort tuggummi från gummi, med material och ämnen från ditt hem.

Instruktioner

•Placera mindre gummi föremål i frysen för ungefär en timme, eller tills tandköttet är svårt. Lägga smutsiga objekt, till exempel sneakers med gummi sula, i en plastpåse innan de placeras i frysen så maten inte kommer i kontakt med smutsiga objektet. För större objekt, gnugga isbitar över tandköttet tills tandköttet är hård och frusen.

•Lift och ta bort frusna tandköttet med en spatel eller på sidan av en gaffel. Använd inte en skarp objekt, till exempel en kniv eller riskerar du skadar gummit. Eftersom tandköttet är fryst, det ska komma ut i ett stycke, och bör inte längre vara klibbig eller trådiga när drog.

•Torka bort alla återstående tuggummi rester, med en duk eller trasa och varmt, tvål maträtt vatten. Om återstoden inte kommer fortfarande torka bort, tillämpa ett spray smörjmedel, vänta några minuter och torka bort.

Tips & varningar

  • Om du är osäker där tandköttet kom från, bära gummihandskar för att undvika att röra någon annans tuggat tuggummi.