Ta bort tjära från badkar

Tjära är svårt nog att ta bort på robust objekt, men när du behöver ta bort tjära från badkar, det kan vara riktigt svårt. Du måste använda enheter som inte kommer att repa eller skada ditt badkar, så bör du veta vilket material den är gjord av och vad rengöringsmedel kan inte användas på den. När du väljer på en renare du tror kommer att säkra att använda, alltid testa det på en inconspicuous areal.

Instruktioner

•Använd en färg, olja och fett remover till tjära och låt den inställd i 10 minuter. Satte på gummihandskar och använda en rengöring vätska, finns på järnaffärer, till ren remover från ditt badkar.

•Mix 1 tsk av milt diskmedel som har ingen alkalier eller blekmedel i 1 kopp varmt vatten. Tillämpa lösningen till tjära och gnugga den med en ren, mjuk trasa.

•Spray tar med en tvätt före tvätt spray som Spray och tvätta eller ropa. Låt den inställd på 10 minuter. Sedan torka från badkaret med en ren trasa.

•DAB majonnäs på tjära att lossa den. Torka av tjära bort med en mjuk trasa.

•Spray WD-40 på tjära, arbetar med en liten del i taget. Den innehåller petroleum destillat som tar bort fett, tjära och klister. Låt den WD-40 blöt i tjära i tio minuter. Sedan försiktigt skrapa tjära från badkaret med en plast skrapa att undvika repor ditt badkar. Torka den WD-40 med en absorberande trasa. Ren badkaret med mjuk skrubba att tvätta bort alla hala WD-40. Skölj med kallt vatten.

Tips & varningar

  • Testa alla rättsmedel i ett område som inte kommer att märkas innan du försöker dem på tjära.
  • Använd lösningar ta bort tjära från ditt badkar i ett väl ventilerat utrymme långt från brandfarligt material. Läs instruktioner för skötsel av ditt badkar och riktningar på rengöringsprodukter innan du använder dem.