Ta bort tejp

Ta bort tejp

Självhäftande tejp

Klibbiga saker som etiketter, klistermärken och tape kan vara en smärta att ta bort. Många gånger, om du lyckas få bandet off, limmet lämnar kladdiga rester efter och du har fastnat med en röra som är knepigt att ta bort.

Om bandet limmet fast vid din sist nerv, är här några sätt att få misslyckades. Försök först att skala av bandet. Om det inte lossnar, prova att ta bort så mycket av det som du kan med tråkig kanten av en kniv. Återstående limmet kan någon gång gnuggas med fingrarna. Om detta inte fungerar, beror vad du gör nästa på vilken typ av yta som du arbetar med.

Tvättbara ytor

För ytor som kan bli våt, bara mätta en trasa med ättika eller nagellack remover och täcka bandet. När tejpen är mättad, bör det skala rätt av utan att skrapa eller orsakar skador på ytan. Skölj ordentligt. Om du inte har ättika eller nagellacksborttagare å, prova du också mättar bandet med hårspray, babyolja, gnugga alkohol, lotion, vegetabilisk olja eller vaselin.

Glas- och icke-aluminium

Använd inte denna metod på aluminium eller plast, eftersom det kommer att skada ytan. Vik en pappershandduk för att bilda en pad som är något större än märket. Fukta med hushållens styrka ammoniak. Tryck mot klistermärket. Säkra på plats med maskeringstejp och låt stå i 30 minuter till tre timmar. Om pad torkar ut under väntetiden, fukta med mer ammoniak. Klistermärket bör Skjut rätt bort, lämnar inget klibbigt lim bakom.

Papper

För att ta bort tejpen från tapeter, kan du antingen håll din hårtork 3 eller 4 inches från bandet eller sätta en vit läskpapper mot bandet och håll ett varmt strykjärn till den. Dra försiktigt tejpen som värmen mjukar upp limmet. För att ta bort tejpen från fotografier, mätta tejpade området med tändvätska. Låt stå i några minuter och sedan försiktigt dra bort tejpen. Om limrester kvar, spruta lite tändvätska på en vävnad och försiktigt gnugga i en cirkelrörelse.