Ta bort Teflon eller silikon från ett bord såg

Ta bort Teflon eller silikon från ett bord såg

En kvalitet tabell såg tabellen är vanligtvis tillverkad av gjutjärn. Dessa tabeller är mycket tunga, ger sågen läggas till stabilitet och finslipat en mycket platt yta. Eftersom dessa tabeller är gjorda av gjutjärn, är de lätt utsatta för rost. För att förhindra att tabellen skadas av rost i tiden mellan tillverkning och anländer i din butik, besprutas tabellerna med en fogmassa. Innan du använder såg din nya, ta bort Teflon eller silikon från tabellen såg tabellen.

Instruktioner

•Ta bort den skyddande plastfolie från tabellen såg.

•Placera på ett par latexhandskar. Placera en liberal mängd sprit på en ren, luddfri trasa.

•Torka trasan över bordsskivan att lossa och ta bort Teflon eller silikon från bordsskivan. Använd bara tillräckligt sprit att helt ta bort ämnena renlig. Låt inte den sprit att dröja kvar på bordet, som det kunde färga metallytan.

•Torka ner bordet med en torr, ren trasa. Om det finns envisa fläckar av Teflon eller silikon som inte kom med den behandlade trasan, återanvänder lite av sprit till området envis och rena ställen lätt med lite fin stålull.

•Spray en ljus lager av tabellen såg skyddande spray på bordet. Lämna spray på ytan i 90 sekunder innan torka bort med en ren trasa.

Tips & varningar

  • Tabellen såg skyddande spray kommer att lägga till lite smörjning i tabellen och skydda den mot rost. Denna typ av spray är att föredra framför paraffinvax, eftersom det inte kommer att täppa till porerna i trä skärs på bordet.